Экономика

"Настав час великих змін": в МІУ оголосили про початок запуску пілотних проектів з концесії портів та запрошують до співпраці

Голова Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» Тарас Бойчук написав на своїй сторінці у facebook після координаційної наради щодо обговорення плану реалізації проектів концесії державних підприємств «Стивідорна компанія «Ольвія» та «Херсонський морський торговельний порт», яка відбулася сьогодні, 13 березня, в Міністерстві інфраструктури України:

«Довга і сніжна зима нарешті закінчилась. Протягом цього часу Проектний офіс Spilno — Public-Private Partnership Management Office при Міністерстві інфраструктури України активно працював над розвитком механізмів ДПП в українській портовій галузі. Це був дуже продуктивний час, сповнений плідної та ефективної підготовчої роботи, включаючи останні тренінги для профспілок.

Тепер настала весна, і настав час великих змін.

13 березня відкривається новий етап в реалізації пілотних проектів ДПП в українській портовій інфраструктурі. Ми раді оголосити про початок запуску двох пілотних проектів ДПП — ДП «Стивідорна компанія «Ольвія», Херсонський морський торговельний порт, які офіційно відкриють шлях концесії та, ми сподіваємося, принесуть користь модернізації галузі.

Сьогоднішня зустріч в Міністерстві інфраструктури України зібрала всіх, хто здійснив цю мрію: урядову команду з Volodymyr Omelyan, Kaznacheyeva Nadiya, представниками Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority, ПАТ «Укрзалізниця»; команду морських портів з ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» і Херсонський морський торговельний порт; і міжнародну команду, що представляє як партнерів з European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) і IFC — International Finance Corporation, так і наших колег з кращих міжнародних компаній.

Крім того, ми раді оголосити про початок роботи команди професійних консультантів та експертів від наших міжнародних партнерів IFC — International Finance Corporation і European Bank for Reconstruction and Development (EBRD), які володіють величезним досвідом реформування інфраструктури по всьому світу.

В найближчі тижні команда експертів та консультантів планує повноцінно почати вивчення ринку. Ця стадія потребує особливої уваги, адже ми переконані: структурований і прозорий процес, який регулює взаємодію між владою і бізнесом, має важливе значення для обох сторін.

Ми хочемо наголосити: усі приватні компанії, зацікавлені в проектах ДПП, повинні зв’язатися з нашими міжнародними партнерами з IFC — International Finance Corporation, щоб бути включеними в базу даних потенційних інвесторів. Будь-які особисті зустрічі не будуть проводитися до тих пір, поки зацікавлена компанія не буде зареєстрована в базі даних інвесторів.

Команда Міністерства переконана: запровадження інноваційних практик в портовій галузі сприятиме економічному зростанню і підвищенню добробуту простих українців».

Нагадаємо, ми писали:

“Ми доведемо, що за цим велике майбутнє”. Міністр інфраструктури України – про державно-приватне партнерство;

“Ольвия”: привлекательность – в универсальности. О концессии в портах из первых уст: что говорят менеджеры проектов;

Міжнародна фінансова корпорація допоможе структурувати пілотні проекти концесії у морських портах, серед яких і “Ольвія”

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button