Экономика

5% інвестицій у концесію "Ольвії" - на дороги до порту: в МІУ відбулося засідання Робочої групи з аналізу ефективності проекту

30 серпня в Міністерстві інфраструктури України відбулося перше засідання Робочої групи з питань проведення аналізу ефективності концесії майна ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та ДП «Адміністрація морських портів України».

Засідання Робочої групи проходило під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна за участю представників Мінінфраструктури, Проектного офісу «SP 3ILNO», ДП «АМПУ», ДП «СК «Ольвія» та консультантів проекту.

Від ДП «СК «Ольвія» до складу Робочої групи з аналізу ефективності проекту ввійшли: в.о. директора Руслан Олейник, заступник директора з економіки та фінансів Ольга Майстренко, начальник відділу правової і претензійно-позовної роботи Олена Красюк, начальник відділу стратегічного планування Юлія Саган та голова Професійної спілки працівників ДП «СК «Ольвія» Світлана Льоткіна.

В ході засідання спеціаліст з інвестицій Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC) Олег Кудашов окреслив основні переваги проекту концесії, серед яких: розвиток та розширення портових потужностей, збільшення переробки вантажів та ріст надходжень до бюджетів усіх рівнів. Крім того, він зазначив про можливість пайової участі концесіонера у розвитку інфраструктури м. Миколаєва (будівництво об’їзної автодороги і залізничних шляхів до порту), що становитиме 5% від розміру капітальних інвестицій в проект.

За результатами першого засідання Робочої групи вирішено ретельно опрацювати фінансову модель проекту концесії та надати відповідні висновки та зауваження, які будуть обговорені на наступному засіданні Робочої групи, проведення якого заплановано не другу декаду вересня поточного року.

Нагадаємо, ми писали:

«Настав час великих змін»: в МІУ оголосили про початок запуску пілотних проектів з концесії портів та запрошують до співпраці;

Сильная команда, опытные партнеры, прогрессивное предприятие: в «Ольвии» кипит работа над проектом концессии;

С новым законом будет быстрее и грамотнее: Концессионный пилотный проект в порту «Ольвия» набирает обороты

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button