Экономика

Наповнення місцевого бюджету та соціальні гарантії працівникам: презентовано ТЕО концесії порту в Корабельному районі

Техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) концесії державного підприємства «Стивідорна компанія «Ольвія», робота над яким тривала близько 6 місяців, сьогодні, 28 серпня, презентовано представникам трудового колективу ДП «СК «Ольвія».

З метою участі в обговоренні ТЕО з робочім візитом на підприємство прибули: державний секретар Мінінфраструктури України Андрій Галущак, директор Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури Олександр Басюк, голова Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP3ILNO» Тарас Бойчук, спеціаліст з інвестицій Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олег Кудашов, голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв, а також представники ДП «Адміністрація морпортів України».

У робочій зустрічі брали участь: в.о. директора ДП «СК «Ольвія» Руслан Олейник, начальник філії «Октябрьск» ДП «АМПУ» Андрій Єгоров, заступник директора ДП «СК «Ольвія» з експлуатації Дмитрій Якименко, заступник директора ДП «СК «Ольвія» з економіки та фінансів Ольга Майстренко, голова Професійної спілки працівників ДП «СК «Ольвія» Світлана Льоткіна, представники Профспілкового комітету та інші працівники підприємства.

Консультанти проекту, які працювали над формуванням ТЕО, презентували основні висновки щодо ефективності концесії, наповнення місцевого бюджету, а також зосередили увагу на обговоренні соціальних питань, які полягають у певних гарантіях для працівників підприємства при передачі в концесію, а саме: відсутність примусових скорочень, збереження рівня заробітної плати та її індексація, подовження дії Колективного договору протягом 5 років.

З цього приводу державний секретар Мінінфраструктури Андрій Галущак зазначив:

«Порт – це не кораблі та причали, порт – це люди. Тому необхідно думати про те, як буде розвиватися далі людський капітал та які будуть здійснені соціальні гарантії працівників».

В ході обговорення голова Профспілки робітників морського транспорту України Михайло Кірєєв звернувся до розробників ТЕО та представників Міністерства інфраструктури з пропозицією щодо створення наглядового органу для контролю виконання вимог концесійного договору, у який увійдуть представники профспілок. Він сказав:

«Соціальна складова є однією з головних складових даного ТЕО. Сподіваюся, що коли буде визначений концесіонер, буде створений також контролюючий орган, у якій увійдуть представники профспілок, що дасть можливість контролювати виконання умов договору та соціальних гарантій».

Підбиваючи підсумки зустрічі, керівник ДП «СК «Ольвія» Руслан Олейник зазначив:

«Дякую всім за виконану роботу, є над чим подискутувати. Не тільки я, а й всі працівники розуміють, що підприємству необхідно розвиватися та залучати інвестиції. Найбільш ефективною формою залучення інвестицій безумовно є концесія. Надалі будемо працювати над аналізом ТЕО та визначенням ефективності проекту».

Після обговорення ТЕО представники Міністерства інфраструктури України та Профспілки робітників морського транспорту України оглянули території порту та виробничі потужності ДП «СК «Ольвія».

Також ТЕО концесії було презентовано сьогодні на зустрічах з представниками Миколаївської міської ради та головою облдержадміністрації Олексієм Савченком, в ході яких відбувся конструктивний діалог щодо ефективності концесії порту.

 

Нагадаємо, ми писали:

«Настав час великих змін»: в МІУ оголосили про початок запуску пілотних проектів з концесії портів та запрошують до співпраці;

Сильная команда, опытные партнеры, прогрессивное предприятие: в «Ольвии» кипит работа над проектом концессии;

С новым законом будет быстрее и грамотнее: Концессионный пилотный проект в порту «Ольвия» набирает обороты

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button