Экономика

В Міністерстві інфраструктури спланували прискорення реалізації проектів концесії, зокрема Стивідорної компанії "Ольвія"

Сьогодні, 13 березня, в Міністерстві інфраструктури України відбулася координаційна нарада щодо обговорення плану реалізації проектів концесії ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та ДП «Херсонський морський торговельний порт».

Про це повідомили на офіційному сайті державного підприємства «СК «Ольвія».

Участь у нараді, яка проходила під головуванням Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, взяли серед інших: радник Міністра інфраструктури
Надія Казначеєва, голова Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства в інфраструктурі «SP³ILNO» Тарас Бойчук, голова представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні (ЄБРР) Шевкі Аджунер, керівник регіонального офісу Міжнародної фінансової корпорації в Білорусі та Україні (IFC) Джейсон Пеллмар, директор Департаменту реформування та функціонування морського та річкового транспорту Міністерства інфраструктури Олександр Басюк, керівник ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» Руслан Олейник, представники ДП «Адміністрація морських портів України», ДП «Херсонський морський торговельний порт» та ПАТ «Укрзалізниця».

АМПУ і ЄБРР підписали Угоду про спільну розробку проектів
концесії двох стивідорних компаній, у тому числі “Ольвії”

Метою проведення наради було представлення команди консультантів, презентація методології підготовки проектів концесії, а також обмін думками щодо запропонованої методології та плану роботи з підготовки проектів.

В ході наради були окреслені короткострокові та довгострокові плани підготовки концесійних проектів та визначені необхідні дії Мінінфраструктури для прискорення реалізації проектів.

Зазначимо, що у лютому 2018 року ЄБРР було відібрано консорціум міжнародних консультантів для розробки техніко-економічних обґрунтувань (ТЕО) та підготовки тендерної документації для проектів концесії ДП «СК «Ольвія» та ДП «ХМТП».

Наразі консорціумом консультантів проводитиметься робота щодо збору необхідних даних для розробки ТЕО проектів концесії.

Нагадаємо, ми писали:

«Настроены оптимистично». Международные партнеры — о пилотном проекте по передаче в концессию спецморпорта в Корабельном районе Николаева;

“З яким буде не соромно”: техніко-економічне обґрунтування концесії ДП «СК «Ольвія» буде готове
в I півріччі 2018 р.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button