Спорт

Слава чемпіонам! Ілля Кваша став «Найкращим спортсменом», Олені Федоровій виділено кошти з облбюджету на квартиру...

Нагадаємо, 27 грудня відбулась урочиста церемонія «Лауреат спортивного року – 2016», яка визначила кращих спортсменів та тренерів Миколаївської області.

Переможців оголосили в номінаціях: «Найкращий спортсмен», «Найкраща спортсменка», «Разом з олімпійцями» (чоловіки), «Разом з олімпійцями» (жінки), «Сильні духом», «Олімпійська надія», «Ветеран спорту», «Краща команда року», «За відданість справи», «Найкращий тренер».

В 2016 році вперше з 2012 року виділено кошти з бюджету Миколаївської області на придбання квартири для провідної спортсменки Миколаївщини зі стрибків у воду — Олени Федорової – заслуженого майстру спорту України, бронзової призерки чемпіонату світу,  5-ти разової призерки Чемпіонатів Європи зі стрибків у воду, учасниці трьох Олімпійських ігор. Сертифікат на квартиру від Олексія Савченка отримав батько видатної спортсменки Олег Федоров.

Про це повідомили в Миколаївській ОДА.

Нагадаємо, що цього року на Літніх Олімпійських  на Паралімпійських іграх, що проходили в Бразилії приймали участь спортсмени Миколаївщини.

Так, в Олімпійських іграх приймали участь 7 миколаївських спортсменів: Ольга Харлан завоювала бронзову нагороду в індивідуальній першості з фехтування на шаблях та срібну нагороду – в командній; Олена Буряк в складі жіночій четвірки з веслування академічного посіла 4 місце; Ілля Кваша в індивідуальних стрибках у воду з 3-х метрового трампліну посів 6 місце серед чоловіків; Олена Федорова – 11 місце серед жінок у стрибках у воду;  Оксана Окунєва в стрибках у висоту опинилася на 22 місці; велогонщик Андрій Гривко в гонці з роздільним стартом показав 18 результат, у груповій гонці – 41; Павло Мацуєв в класі яхт «470» посів 25 місце у вітрильному спорті.

 

В Паралімпійських іграх  взяли участь 12 миколаївських атлетів, які вибороли  6 золотих,  1 срібну та 5 бронзових нагород, встановили два світових та один рекорд паралімпійських ігор.

 

У 2016 році на чемпіонатах світу наші спортсмени вибороли 29 золотих, 20 – срібних та 21 – бронзову нагороду. На Чемпіонатах Європи спортсмени вибороли 21 золоту, 22 срібних і 32 бронзових нагороди. В 2016 року тренерами Миколаївської області підготовлено 9 Майстрів спорту України міжнародного класу, 50 Майстрів спорту України, присвоєно звання Заслужений тренер України Тімашкову Юрію Михайловичу.

Цього року Миколаївщину в збірних України представляли 437 спортсменів: 146 спортсмен основного складу, 136 – кандидатів та 155 – резерву.

В 2016 році Президент України призначив стипендії миколаївським спортсменам Ользі Харлан, Олені Буряк, Іллі Кваші та тренерам – Бессоновій Раїсі Василівні, Мар’янко Тетяні Йосипівні, Пришутову Павлу Михайловичу.

З обласного бюджету кращим 19 спортсменам Миколаївщини з олімпійських видів спорту виплачено грошову винагороду за перемогу в офіційних міжнародних змаганнях на загальну суму 500 тис. грн.

Щомісяця виплачується стипендія облдержадміністрації і обласної ради, яку в 2016 році отримували 74 спортсмени та тренери. В 2016 році рішенням Миколаївської обласної ради було збільшено обсяги фінансування з обласного бюджету на виплати стипендій  кращим спортсменам. Розмір стипендії  з 2017 року буде збільшено на 45% кожному отримувачу.

***

Лауреати номінації «Найкращий спортсмен 2016 року»:

Кваша Ілля (заслужений майстер спорту України, виборов 6 місце на Олімпійських іграх в Бразилії, Чемпіон Європи, дворазовий бронзовий призер Чемпіонту Європи зі стрибків у воду 2016 року). Нагороду отримав тренер Іллі – Сергій Гуменюк.

Бондаренко Антон (майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України, виборов 8 місце на Чемпіонаті Європи з академічного веслування серед дорослих).

Білоущенко  Сергій (заслужений майстер спорту України, член збірної команди України, виборов 8 місце на Чемпіонаті Європи з академічного веслування серед дорослих). Нагороду отримав тренер Сергія – Павло Пришутов.

Переможцем номінації «Найкращий спортсмен 2016  року» визначено – Іллю Квашу.

У номінації «Найкраща спортсменка 2016 року» лауреатами стали:

Харлан Ольга (заслужений майстер спорту України, срібна та бронзова призерка Літніх Олімпійських ігор, дворазова бронзова призерка Чемпіонату Європи). Нагороду отримав тренер Ольги – Артем Скороход.

Буряк Олена (заслужений майстер спорту України, зайняла 4 місце на Літніх Олімпійських іграх,  бронзова призерка Чемпіонату Європи з академічного веслування). Нагороду отримав тренер Олени – Павло Пришутов.

Федорова Олена (заслужений майстер спорту України, учасниця Олімпійських ігор, на яких виборола 11 місце, виборола 5 місце на Чемпіонаті Європи зі стрибків у воду). Нагороду отримав тренер Олени – Сергій Гуменюк.

Переможцем номінації «Найкраща спортсменка 2016 року» визначено – Ольгу Харлан.

У номінації «Разом з олімпійцями» серед чоловіків лауреатами стали:

Лінник Максим (майстер спорту України міжнародного класу, дворазовий Чемпіон Європи  з рукопашного бою серед дорослих).

Хлюстин Анатолій  (майстер спорту України, бронзовий призер Чемпіонату Європи з боротьби сумо серед дорослих,  Чемпіон та бронзовий призер Чемпіонату Європи серед молоді).

Ритко Ярослав (майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер Чемпіонату Європи з боротьби самбо). Нагороду отримав тренер Ярослава – Олександр Кузміщев.

Переможцем номінації «Разом з олімпійцями» серед чоловіків визначено Лінника Максима.

У жіночій номінації «Разом з олімпійцями» лауреатами стали:

Вінталова Марія (майстер спорту України з рукопашного бою, двічі бронзова  призерка Чемпіонату Європи з рукопашного бою серед дорослих).

Скрипніченко Крістіна  (майстер спорту України міжнародного класу, дворазова срібна призерка Чемпіонату Європи з кікбоксингу серед дорослих, музичні вправи).

Кармалова Юлія (майстер спорту України, дворазова бронзова призерка Чемпіонату Європи з кікбоксингу серед дорослих, музичні вправи).

Переможцем номінації «Разом з олімпійцями» серед жінок визначено Крістіну Скрипніченко.

У номінації «Сильні духом» лауреатами стали:

Цвєтов Ігор (майстер спорту України міжнародного класу, двічі  Чемпіон Паралімпійських ігор з легкої атлетики).

Бойко Геннадій (заслужений майстер спорту України з плавання, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор з плавання, тричі Чемпіон Європи з плавання).

Гриненко Богдан (майстер спорту України міжнародного класу, на Паралімпійських іграх він виборов медалі всіх гатунків: золоту, срібну та бронзову).

Переможцем номінації «Сильні духом» визначено – Геннадія Бойка.

У номінації «Олімпійська надія» лауреатами стали:

Насибов Парвіс (майстер спорту України, срібний призер Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед юніорів).

Кукліновська Людмила (майстер спорту України,  срібна та бронзова призерка Чемпіонату світу, срібна та бронзова призерка Чемпіонату Європи  з веслування на байдарках і каное серед юніорів, вихованка Миколаївського вищого училища фізичної культури).

Матяш Артем (майстер спорту України, срібний призер Чемпіонату Європи з греко-римської боротьби серед юніорів, вихованка Миколаївського вищого училища фізичної культури).

Переможцем номінації «Олімпійська надія» визначено Людмилу Кукліновську.

У номінації  «Ветеран спорту»  лауреатами стали:

Прокопенко Дмитро (заслужений майстер спорту Радянського Союзу) та Бурих Євген (майстер спорту Радянського Союзу  чемпіони світу та України з веслування академічного в розряді ветерани).

Шпортко Валерій (кандидат в майстри спорту, чемпіон світу з гирьового спорту серед ветеранів).

Переможцями  номінації «Ветеран спорту» визначено Дмитра Прокопенка та Євгена Бурих.

У номінації «За відданість справі» лауреатами  визначено:

Борухов Володимир (з 1975 року і донині плідно працює у системі фізкультурно-спортивного товариства «Колос», яке піклується про фізичне гартування та зростання спортивної майстерності мешканців села).

Панасюк Анатолій (заслужений тренер України, багато років свого життя він віддав тренерській роботі в Миколаївській міській дитячо-юнацькій спортивній школі №5 та як професійний керівник і організатор  масового спорту у Жовтневому та Корабельному районах).

Штапенко Дмитро (заслужений працівник фізичної культури і спорту, кавалер ордену «Богдан Хмельницький», людина, що багато своїх років віддала сільському спорту села Степове та всього Миколаївського району, перший заступник директора Державного підприємства «Племрепродуктор Степове»).

У номінації «Найкращий тренер року» лауреатами стали:

Скороход Артем (вчитель фізичного виховання Миколаївського вищого училища фізичної культури, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України).

Ільїн Микола (заслужений тренер України з плавання, старший тренер Національної дефлімпійської збірної України з плавання, тренер Миколаївського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»).

Мар’янко Тетяна (заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, суддя міжнародної категорії). Нагороду отримав Сергій Гуменюк.

Переможцем номінації «Найкращий тренер року» визначено – Артема Скорохода.

Нагадаємо, ми писали:
«Ника-Тера» получила благодарность за развитие Олимпийского движения

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button