Без рубрикиСуспільство

"Батьківщина" виходить із коаліції

Фракція “Батьківщина” заявила про вихід із парламентської коаліції. Як передає УНІАН ,
Про це на брифінгу повідомила лідер фракції.
Юлія Тимошенко .

Вона наголосила, що таке рішення було ухвалено сьогодні вранці на засіданні фракції.

Варто зазначити, що вихід фракції Тимошенко з коаліції не призведе до її розпаду, оскільки БПП, “Народний фронт” та “Самопоміч” нараховують 243 депутати за необхідного мінімуму 226.

Раніше сьогодні голова Верховної Ради Гройсман заявив, що ситуація із голосуванням за недовіру уряду поглибила політичну кризу.

Нагадаємо, 16 лютого парламент визнав роботу уряду незадовільною, але   недовіру Кабміну не підтримав. Зокрема, «за» висловлення недовіри Кабінету міністрів проголосували всього 194 депутати за необхідних 226.

Крім того, член фракції «Батьківщина» Ігор Луценко просить керівництво Верховної Ради України поставити на голосування ухвалу про недовіру уряду, оскільки її кнопка та кнопки ще кількох депутатів не спрацювали під час голосування.

Про це парламентарій повідомив 17 лютого на брифінгу у ВР.

«Відповідну заяву про те, щоб врахувати мій голос «за» відставку уряду, я написав на ім’я спікера парламенту» , – заявив депутат від фракції «Батьківщина».

На думку Луценка, його заява та заяви низки депутатів про те, що їхні кнопки не спрацювали, є вагомою підставою для голови Верховної Ради поставити на голосування постанову про відставку уряду.

Народний депутат також зазначив, що “вчора система “Рада” подавала ознаки того, що з нею щось не так: вона періодично зависала”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button