Без рубрикиСуспільство

Вищий госпсуд скасував рішення Миколаївської міськради про виділення в оренду ділянки біля порту "Жовтень"

Вищий господарський суд України підтвердив обґрунтованість позовних вимог заступника прокурора Миколаївської області про визнання незаконним та скасування рішення Миколаївської міської ради, яким надано товариству в оренду земельну ділянку площею майже 7 га вартістю 5 600 000 грн., розташовану між держпідприємством «Спеціалізований морський порт «Жовтень та кордоном м. Миколаєва.

Про це повідомили у  прес-службі прокуратури Миколаївської області

Встановлено, що частина наданої в оренду товариству земельної ділянки площею понад 5 га під водним об’єктом загальнодержавного значення є донною поверхнею Бузького лиману. Водночас, міська рада всупереч вимогам законодавства та з перевищенням наданих повноважень розпорядилася землями державної власності.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулася до суду з позовом про відміну незаконного рішення міської ради та визнання недійсним договору оренди зазначеної земельної ділянки. Проте, судом апеляційної інстанції відмовлено у задоволенні позовних вимог прокурора.

Натомість Вищий господарський суд України задовольнив позовні вимоги прокурора – скасував ухвалу апеляційного суду про відмову в задоволенні позову, визнав незаконним та скасував рішення Миколаївської міської ради та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button