ОбществоПроисшествияТема дня

Квартира в Миколаєві розбита, переїхали сюди: як дачники та місцеві виживають у прифронтових селах Галицинівської ОТГ

Волонтери вкотре привезли "гуманітарку" до прифронтових сел (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Консерви, крупи, макаронні вироби, засоби особистої гігієни та дитячі підгузки: волонтери з Одещини та Миколаївщини привезли вантажівку гуманітарної допомоги у прифронтові села.

Сергій видає продуктові набори з будки автівки. Сам чоловік родом з цієї громади. Після початку бойових дій переїхав в Одеську область.

«Якщо ми знаходимось в Одеському регіоні, ні для кого не секрет, що Миколаїв — це щит, який не дає змогу пройти до Одеси. З нашого боку має бути максимальна підтримка в цій місцевості. Бо вони перебувають на передовій», — розповів Сергій кореспондентам «Суспільного«.

Волонтери видають один пакунок на один двір. Люди, які тут живуть, без газу та з постійними перебоями електропостачання, вишукувались в чергу. Все за попередніми списками.

«У нас прифронтова зона, магазини всі закриті та в місто нам не з’їздити. Навіть хліба того не купити. А так хоч якась допомога нам», — сказала місцева жителька Марія.

Інша місцева жителька Галина розповідає, що цих продуктів їй вистачить приблизно на місяць.

«Вермішель, консерви різні. Всього достатньо. І дуже велике спасибі за те, що не забувають про нас, бо ми живемо в такому пеклі. В хату влітають уламки, вікна побиті. Але ми живемо. І не дочекаються наші вороги з’їсти за нас булочку. Подавляться! А ми ще станцюємо гопака на їхній могилі», — сказала Галина.

гуманитарка жля жителей села Лиманы

Вимушена була переїхати в цей дачний кооператив та стоїть в черзі за пайком Людмила разом з чоловіком. Жінка розповідає про умови, які утворились внаслідок обстрілів російськими військами.

«От каміння поклали, на камінці плиту, ставимо каструлю. Підігріли, зробили, от до наступного ранку нам ще вистачить. Супу зварила зранку, холодильник не працює — світла немає. Кинулася зранку — суп скис. Ось таке життя в нас тут. Квартира в місті розбита», — розповіла Людмила.

Волонтери з Одеси намагаються сюди приїжджати двічі на місяць. Гуманітарну допомогу збирають у різні способи. Допомагають в цьому іноземні колеги, одеські підприємці та люди, які просто хочуть допомогти.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button