Общество

Теперь николаевцы будут платить "за отопление" еще и летом

Плата будет разбиваться на 12 месяцев

Цей материал також доступний

У 2024 році ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» розглядає можливість введення двоставкового тарифу для населення. Про це повідомив директор підприємства Микола Логвінов на пресбрифінгу минулого тижня.

Згідно з новим підходом, тариф буде складатися з двох частин: постійних витрат, які несе підприємство, і витрат на енергоносії. Плата розбиватиметься на 12 місяців, з можливістю додаткової оплати взимку.

«В цьому році ми плануємо перейти на двоставковий тариф, що складається з двох частин. Перша частина – це постійні витрати, які несе підприємство (зарплати, податки, підготовка до опалювального сезону, ремонт тощо), а друга частина – паливна, куди входить плата за енергоносії: вода, газ, електроенергія. Платіж буде розбито на 12 місяців, люди будуть платити весь рік умовно постійну частину, а взимку до неї буде додаватись паливна», — зазначив директор підприємства.

Логвінов пояснив, що ця ініціатива спрямована на зменшення терміну окупності термомодернізаційних заходів для населення. Однак, зазначивши, що 60% тарифу становить витрата на газ, він підкреслив важливість співпраці між підприємством і мешканцями у сфері енергоефективності.

«У нас 60% в тарифі – це газ. І ми, грубо кажучи, є посередником, який зібрав гроші у населення за тепло і передав більшу частину «Нафтогазу України» за газ. Ми зацікавлені в тому, щоб люди отримували якісну послугу та платили менше. Але це не означає, що треба стримувати тариф. Це означає, що тариф має бути економічно обґрунтованим, а мешканці Миколаєва мають бути зацікавлені в процесі термомодернізації. Тоді це матиме сенс», — зауважив він.

Директор підприємства зазначив, що тариф для населення не змінювався вже впродовж трьох опалювальних сезонів, при тому що всі витрати на виробництво тепла лише зростають. Наразі тариф, що застосовується, складає 1999, 08 грн/Гкал, а економічно обґрунтований – 2956, 88 грн/Гкал.

Мораторій на підвищення тарифів призвів до збільшення заборгованості «Миколаївоблтеплоенерго» перед «Нафтогаз Трейдинг» має нараховану та непогашену різницю в тарифах в сумі понад 560 мільйонів гривень. При цьому заборгованість за спожитий природний газ складає 538, 2 мільйони гривень. Тобто фінансування різниці в тарифах повністю вирішує питання заборгованості перед «Нафтогаз Трейдинг».

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Давите сильней на людей .чтоб не имели времени выдохнуть !!! С такими условиями люди не смогут оплачивать другие комунальные услуги ,я лично летом стараюсь выплатить все кроме отопления .зачем мне платить ЗАРПЛАТУ Д-------ЕДАМ !!!Мы хозяева своих квартир сами знаем .что нам нужно оплатить и когда .а если кто не платит ---------- на это есть закон .там все прописано о неплптельщиках ! Может людям нужно покушать свежих овощей и фруктов пополнить запас витаминов .или мы в газовом рабстве ???!!!

  2. Черговий доказ того,що якщо владу не nuзguтu,то вона вилазить на голову,і в прямому сенсі,(як це відбувається зараз),ВБИВАЄ.А місцевіПОКРУЧІ,(а по простому yйoбku),беруть приклад з такої безкарносиі,і користуючись монополією - тупо OXIPIBAЮTЬ !

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button