ПроисшествияТема дня

Ваш большой краеведческий труд останется потомкам! Из жизни ушел историк из Корабельного Виктор Мных

"ВЕЧНАЯ И СВЕТАЯ ПАМЯТЬ ВИКТОРУ МНЫХУ, одному из первых Просветителей!"

Цей материал також доступний

17 июня 2023 ушел в вечность известный житель Корабельного района города Николаева, знаменитый историко-краевед Витовщины Виктор Мных — исследователь, председатель Витовского украинского общества. Мужчина ушел из жизни после трех дней реанимации (спасали от инсульта в больнице на Намыве).

Виктор Павлович был вдохновенным исследователем истории Украины и Николаевщины, популяризатором истории края на областном радио и ТВ, краеведческих мероприятиях в школах и в социальных сетях.

Многочисленные сообщения, работы Виктора, обобщившие и объединившие малоизвестные факты об истории нашего населенного пункта и его окрестностях, его первая попытка среди историков, как профессиональных, так и любителей, показать все этапы нашей истории в привязке к глобальным процессам тех времен. Виктор Мных – один из трех авторов книги «Витовщина. Песчинка на извечном шелковом пути».

«Віктор Мних був неабиякою людиною, смерть його — це велика втрата для всіх, хто знав його, для бібліотеки і взагалі для всієї Вітовщини. Поховають Віктора Мниха у рідному селі Степовому.

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ ВІКТОРУ МНИХУ, одному з перших Просвітян!», — написала заведующая библиотекой-филиалом №18 (расположенной в Корабельном районе) ЦГБ им. Кропивницкого г. Николаева Лилия Полковниченко.

«Вічна пам’ять, пан Віктор! Ваша велика краєзнавча праця залишится нащадкам!

Чудову роботу ми зробили по колодязям України. Повага!», — отметил в соцсети Юрий Решетник.

«Зупинилось серце знаного краєзнавця та краєлюба, голови Вітовського українського товариства, члена експертної ради з питань нематеріальної культурної спадщини Вітовщини.

Пішов від нашої колективної родини у вічність, залишивши у спадок те найдорожче, що збирав протягом життя – історію свого народу, чию душу розумів набагато глибше за нас.

Людина. Історик. Українець. Зі щирим і добрим серцем, чистою і світлою душею. Розумний, талановитий, гідний… Він не мислив себе без краєзнавчих досліджень, без любові до рідного краю. Його книга «Вітовщина. Історія рідного краю», яку він уклав разом з Олександром Ярмошевичем, є найкращим прикладом служіння народові.

Усі, хто знав Віктора Павловича, любили і поважали його за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість та оптимізм.

Це Людина з великої літери та прекрасної душі, відкритого і доброго серця, яка нагододжена найвищою нагородою району «За заслуги перед Вітовщиною».

Ми всі називали його людиною-легендою, що надихала своїм прикладом – як учений, громадянин і патріот.

Бракує слів, щоб передати смуток та біль, який чорним крилом торкнувся не лише родини Мниха Віктра Павловича, а й інших людей нашого краю. Наша родина, працівники культури Первомайської, Воскресенської, Мішково-Погорілівської, Галицинівської й Шевченківської громад Миколаївського району та експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини Вітовщини, висловлюємо щирі співчуття родині з приводу смерті пана Віктора. Поділяємо ваше горе, сумуємо разом з вами, підтримуємо вас у годину скорботи. Нехай світла пам’ять про ВІКТОРА ПАВЛОВИЧА назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Бог подарує йому вічне життя та спокій. Вічна пам’ять!», — пишет Наталья Феник.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button