Общество

Пожежна команда із села Шевченкове - герої сьогодення

Добровольча бригада сформувулася з небайдужих громадян Шевченківської ОТГ

Цей материал також доступний

З початку повномаштабного вторгнення російських окупантів на територію України невпинно працює добровольча пожежна команда із села Шевченкове, яке знаходиться в зоні бойових дій.

Своєю відважною роботою хлопці врятували не одне життя. Багато хто з них з професією пожежника стикнувся вперше, але це не завадило всупереч обстрілам, щодня ризикуючи своїм життям, рятувати життя інших.

Пожежна команда сформувалася навесні, коли більшість жителів Шевченківської громади вимушено покинули свої домівки. Пожежну машину відкопали з-під завалів в селищі Луч, полагодили і на ній виїзжають на виклики.

Із майже 3000 тисяч жителів села Шевченкове, зараз там проживає близько 500, вони потребують щоденної допомоги, адже масштаби руйнувань дуже серйозні, а така добровольча бригада стає у нагоді завжди.

Рятувальна група не лише гасить пожежі, але і допомагає своїй громаді в будь яких комунальних питаннях: лагодять світло, ремонтують водогін, розвантажують та розвозять гуманітарну допомогу. Рятувальники із ДСНС Миколаївщини укомплектували хлопців пожежним взутттям та спорядженням.

Жителі Шевченківської громади щиро вдячні своїм мужнім односельчанам, стараються фінансово допомагати та просто підтримують добрими словами.

«Вони залишились охороняти наші будинки, вони годують наших тварин, вони просто рятують наше село від тої російської напасті. Будем вдячні їм до кінця життя, молимося за них», — кажуть переселенці з с. Шевченкове.

У хлопців було багато небезпечних викликів, ризикованих поїздок в найвіддаленіші села громади, але попри це ні один з них не відмовився від цієї роботи.

«Обстріли тут постійно, роботи у рятувальників дуже багато, тому наша допомога їм важлива», — каже один із добровольців.

Ці люди — уособлення мужнього народу України, який незважаючи ні на які перепони вірно захищає свій рідний дім.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button