Общество

Міністерство оборони України відклало військовий облік для жінок до 1 жовтня 2023 року

Наразі готується законопроект

Цей материал також доступний

Міноборони відклало військовий облік жінок до 1 жовтня 2023 року, про що йдеться в наказі, підписаному міністром оборони Олексієм Резніковим. За словами заступниці міністра оборони Анни Маляр, готується відповідний законопроект.

«Водночас, розуміючи, що законодавчий процес тривалий, паралельно Міноборони в межах своїх повноважень підготувало наказ, яким вкотре перенесло термін взяття жінок відповідних професій/спеціальностей на військовий облік ще на рік – до 1 жовтня 2023 року. Відповідний наказ підписав вчора, 6 вересня, міністр оборони Олексій Резніков", — написала вона.

Художниця нагадала, що норма обов'язкового обліку жінок за відповідними професіями/спеціальностями на військовому обліку регулюється законодавством.

"Цей наказ не змінює норм чинного законодавства, але дозволить комітету, а потім і парламенту в цілому, доопрацювати і внести зміни до законодавства для вирішення цього питання", — пояснила вона.

Міноборони, як зазначив Маляр, в межах повноважень може лише відтермінувати терміни.

"Тому ще на рік — до 1 жовтня 2023 року — вони переносяться, і за цей час парламентарії зможуть встановити на законодавчому рівні, що військовий облік жінок за відповідними професіями / спеціальностями є виключно добровільним", — сказала Маляр.

За її словами, робота в комітеті Верховної Ради активно триває, але після прийняття відповідних змін до законодавства про добровільний облік жінок на військовий облік необхідності знову і знову переносити терміни наказами Міноборони більше не буде.

"Зараз у парламенті на рівні профільного комітету Верховної Ради допрацьовується проект Закону "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", — наголосила Маляр.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button