Общество

Збройні сили України вперше визнали ракетні удари по Криму

Українські військові завдали ракетних ударів по авіабазах російських окупантів у тимчасово окупованому Криму. Про це написали Головнокомандувач Збройних Сил України генерал Валерій Залужний та перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань оборони генерал-лейтенант Михайло Забродський у статті, яка була опублікована в Укрінформі в середу, 7 вересня. У статті йдеться про те, що головною особливістю війни Росії проти України є "рішуча диспропорція в можливостях". При цьому врятувати ворога від такої переваги неможливо, але українці зможуть "протидіяти ворогу своєю здатністю діяти таким чином і на аналогічній дальності".

"Йдеться, звичайно, про постачання партнерами України для Збройних Сил України систем озброєння або певних найменувань боєприпасів з відповідною дальністю", — йдеться у статті.

При цьому підкреслюється, що це не тільки певні назви, такі як, наприклад, ракета MGM-140B ATACMS Block 1A для РСЗВ «Гімарс».

"Має бути застосований комплексний підхід до переоснащення артилерії, ракетних військ, тактичної авіації та Військово-Морських Сил Збройних Сил України та інших складових їх потужності", — йдеться у статті.

Залужний та Забродський зазначають, що одним із головних прикладів правильності такого підходу цього року є успішні зусилля Збройних Сил України «щодо фізичного перекидання бойових дій на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим».

"Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, в першу чергу по Сакському аеродрому", — йдеться в статті.

Нагадаємо, 9 серпня на Сакському військовому аеродромі в окупованому Росією Криму прогриміли вибухи. У Міноборони РФ пояснили цей інцидент "детонацією кількох авіаційних боєприпасів".

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button