Происшествия

Окупанти обстріляли колонію в Оленівці, де утримувалися українські полонені, і звинуватили в цьому ЗСУ

Загинуло не менше 53 українських військовополонених, ще 75 отримали поранення

Цей материал також доступний

Влада так званої «ДНР» стверджує, що внаслідок обстрілу колонії в населеному пункті Оленівка на Донеччині загинули не менше 53 українських військовополонених. За твердженням Данила Безсонова, який називає себе заступником міністра інформації «ДНР», удару завдали українські військові, ймовірно, з РСЗВ HIMARS. Спочатку повідомлялося про 40 загиблих.

«Вночі вдарили, ймовірно, HIMARS, по в’язниці в Оленівці. Пряме попадання в барак із полоненими. Результат станом на зараз: 40 загиблих, 130 поранених. Поки розбирають завали. Цифри можуть збільшитися», — написав він.

Пізніше штаб територіальної оборони «ДНР» заявив, що кількість загиблих через удар по ізолятору з українськими військовополоненими в Оленівці зросла до 53, ще 75 отримали поранення.

Як повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела у розвідці, зафіксовано артилерійські удари росіян у напрямку Оленівки. Атака була з боку окупантів.

Інше джерело повідомило, що днями українських бранців перевели у промзону, саме у цей барак, по якому 29 липня був удар

«Це був барак, у якому були бійці «Азова», їх перевели до нього за кілька днів до обстрілу, ми ще не могли зрозуміти чому», — наводить видання пряму промову свого співрозмовника.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button