Происшествия

Життя сапера з Миколаєва врятував канадський шолом

Розповів заступник голови МВС Євген Єнін

Цей материал також доступний

Заступник голови Міністерства внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв’ю «Укрінформу», відповідаючи на питання, чи були останнім часом нещасні випадки в роботі саперів та піротехніків, що межує з ризиком загибелі, розповів:

— Безумовно, я пам’ятаю і трагедію, яка сталася на Харківщині, коли вже зібрані боєприпаси чи рештки боєприпасів були звезені у відповідне місце і в процесі заповнення цього котловану відбувся вибух, який вартував трьох життів, і все це не через помилку, а через те, що один з касетних боєприпасів спрацював через певний час, як це і було передбачено росіянами.

Так само я згадую, коли нам вдалося запобігти смерті нашого рятувальника з Миколаєва, коли людина була в добрих і якісних обладунках 9-го класу захисту. Як зараз пам’ятаю цей шолом канадського виробництва, який прийняв п’ять осколків від касетного боєприпасу, що здетонував майже біля сапера, і захист навіть суттєво не був пошкоджений, і це, безумовно, врятувало життя людині. Ця людина вже повернулася не тільки зі шпиталю, а й до своєї повсякденної служби і продовжує її.

«Ми робимо все для того, щоб отримати від наших міжнародних партнерів якомога більше якісного устаткування, якісних захисних костюмів, щоб мінімізувати втрати, з якими ми змушені стикатися.

Наші фахівці працюють часто на місцях ракетних обстрілів і стають жертвами повторних обстрілів, які навмисно прилітають через декілька годин після первинного обстрілу, напевно знаючи, що наші рятувальники чи вибухотехніки працюють саме там. Ми максимально підтримуємо наших людей, максимально адаптуємо регламенти їхньої роботи до сучасних реалій з тим, щоб все ж таки убезпечити їх від неприємностей», — додав заступник голови МВС України.

Читайте також:
ДСНС — Допомагає Стримувати Наступ Сволоти: миколаївські рятувальники зберегли ще одне життя

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button