ПроисшествияТема дня

Вже 4148 житлових будинків на Миколаївщині пошкоджені вибухами, але ремонтувати їх влада поки не буде

Ремонтувати пошкоджені вибухами будинки зможуть після припинення бойових дій

Цей материал також доступний

До закінчення бойових дій капітальних ремонтів пошкоджених вибухами житлових будинків та актів обстеження їх технічного стану не буде. Немає можливості відновити постачання послуг і у комунальних служб.

Про це кореспондентам «Суспільного» розповів заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков. За його словами, роботи та обстеження пошкоджених будинків заборонені саме через те, що Миколаїв перебуває у зоні бойових дій.

«Відповідне рішення уряду, в зоні бойових дій, активних бойових дій заборонено проводити будь-які експертні дослідження і капітальні роботи. Тому ми не можемо при всьому бажанні провести, будь-який акт обстеження, окрім протоколу візуального огляду наслідків руйнувань», — розповів чиновник.

Мешканець Миколаєва Віталій розповів, що внаслідок обстрілу будинок у якому він проживає залишився без даху, вікон, світла та газу. Готувати їсти Віталій ходить до сусідів, телефон заряджає подовжувачем, також запитаним від сусіднього будинку.

«Так викручуємося. До сусідів ходимо. Тут світло є і газ. Повибивало там на кухні раму, вікна, балкон. Ну і рама випала між кухнею та ванною. Побило добре», — сказав Віталій.

Речниця АТ «Миколаївгаз» Ірина Крісанова розповіла, що всі відновлювальні роботи газових мереж, у будинку де живе Віталій, вже виконали.

«Наші фахівці оглянули газові мережі будинку, було виявлено декілька пошкоджень, які були оперативно усунені. Ми виконали зварювальні роботи, замінили газовий кран, замінили частину труби. Тобто ми готові до відновлення газопостачання будинку», — сказала Ірина Крісанова.

Але подати газ до будинку підприємство не може.

«Ми очікуємо висновку про те, що будинок придатний до технічної експлуатації. Тому, що мережі, які всередині будинку, можуть бути дуже сильно пошкоджені. Це і вентиляційні канали, це і, можливо, газове обладнання. А враховуючи ситуацію, що значна кількість мешканців будинку виїхала, ми не можемо потрапити до осель. Пуск газу може бути небезпечним для людей, які там лишилися», — розповіла речниця АТ «Миколаївгаз».

За словами Віталія Лукова, людям, чиї помешкання зазнали руйнувань, пропонують переїхати або у комунальне житло, зазвичай це гуртожитки, або адаптовані для тимчасового проживання комунальні заклади. Або шукати житло самостійно.

За даними Миколаївської обласної військової адміністрації, станом на 30 червня 2022 року, від початку повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації в Україну, на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 6360 цивільних об’єктів, з яких 4148 об’єкти житлового фонду.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Их вообще не будут и потом ремонтировать !!!!!! Серые площади настроят потом максимум

  2. Немає можливості відновити постачання послуг і у комунальних служб. Стоять, а за что тогда в полном объеме начисляется квартплата?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button