ОбществоПроисшествия

По житловим будинкам: ввечері росіяни знов обстріляли село Галицинове

Поточна оперативна обстановка на півдні України

Цей материал також доступний

Ворог продовжує ведення бойових дій у тактиці контрбатарейного протистояння. Продовжує також обстрілювати тилові позиції, звільнені та віддалені від лінії фронту населені пункти. Так, вчора (19 червня) ввечері були обстріли в селі Галицинове. Сталася часткова руйнація житлових будинків, потерпілих немає. Протягом ночі ворог гатив по Широківській громаді. Потерпілих немає, пошкоджені житлові будинки.

Нагадаємо: внаслідок обстрілу рашистами Галицинівської громади 18 червня загинули 2 особи. Крім того, минулими вихідними під ворожими атаками перебували Миколаїв та Парутине, Шевченкове, Засілля, Перемога, Лимани, Лупареве, Білозірка та Очаків — є загиблі і постраждалі. Пошкоджені багатоквартирні будинки, вісім приватних житлових будинків, автомобілі, складські приміщення та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється. В Воскресенській громаді внаслідок обстрілів припинилася подача енерго- та водопостачання. Руйнувань та потерпілих немає. У сілах, внаслідок влучань зайнялися поля з озимою пшеницею, — повідомляє Оперативне командування «Південь» вдень 20 червня 2022 року.

На Херсонщині ситуація стабільно тяжка в Бериславському та Каховському районах. Від бойових дій пошкоджені та знищені будинки цивільних, багато замінованої інфраструктури. Мирні мешканці продовжують розповідати про мародерства з боку окупантів, погрози фермерам, підприємцям та викрадення людей.

Ворог продовжує тероризувати й Одещину. Крилатими ракетами типу «Онікс», випущеними з берегового ракетного комплексу, що розташований в тимчасово окупованому Криму, вночі був атакований Білгород-Дністровський район, а ранком — сама Одеса. В обох випадках силами протиповітряної оборони ракети знищені в повітрі.

В Чорному морі корабельне угруповання зменшилось на 1 ракетний корабель постійної присутності, зараз їх – 2, підводних човнів, як і ВДК по 3. Загроза удару 28 крилатими ракетами залишається.

Контрдиверсійні заходи в регіоні системні та успішні, надійну охорону державного кордону забезпечено.

Тим часом рашистські пропагандисти розганяють теми фейкових влучань по аеродромах та іншій критичній, стратегічній, військовій інфраструктурі області. Вочевидь, щось в наших діях дуже непокоїть ворогів.

Не піддавайтесь хибному інформаційному впливу, вчасно і правильно реагуйте на сигнали тривог, не наражайте себе на небезпеку, відвідуючи заборонені місця і об’єкти, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів. Не допомагайте ворогу, вірте в сили оборони і дочекаєтесь від нас справжніх добрих новин.

Тримаймо стрій! Все буде Україна!

Нагадаємо, ми писали кілька днів тому:
Рашисты опять обстреляли сёла Галицыново, Лиманы, Лупарево…

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button