Спорт

Інваспортсмени, що тренувались в Корабельному районі Миколаєва, зараз виступають на Чемпіонаті світу

Вихованці тренерів плавбасейну "Водолій", як завжди, - "на висоті"

Цей материал також доступний

Двоє миколаївських спортсменів зараз виступають у складі української команди на Чемпіонаті світу з паралімпійського плавання. Про це кореспондентам «Суспільного» розповіла начальниця Миколаївського обласного центру фізичної культури та спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Тетяна Жуковська. Змагання тривають з 12 по 18 червня 2022 року в португальській Мадейрі. У змаганнях беруть участь 509 спортсменів із 60 країн світу. Українська команда складається з 22 плавців.

У перші два дні змагань студентка факультету фізичного виховання і спорту Чорноморського національного університету імені Петра Могили, майстер спорту міжнародного класу Ганна Гонтар виборола дві срібних медалі у стометрівках на спині та вільним стилем. А от перший старт миколаївця Дмитра Василенка, за словами Тетяни Жуковської, був не дуже вдалим, але в нього є ще шанси поборотися за призові місця. Для Дмитра це перші змагання такого рівня.

«Дмитро Василенко тренується в «Інваспорті» три роки. Це його дебют на виїзді. Ганна Гонтар має вже досвід участі та перемог у міжнародних змаганнях. У серпні 2021 року вона стала бронзовою призеркою Паралімпійських ігор у Токіо. Плаванням займається з дитинства, спочатку в Херсоні, і вже сьомий рік у Миколаєві. Обидва спортсмени тренуються в спортивному комплексі плавальних басейнів «Водолій» у тренерів Тетяни та Миколи Ільїних«, — розповіла Тетяна Жуковська.

Миколаївським спортсменам через повномасштабну війну та активні бойові дії в регіоні довелося евакуюватися. Підготовку до змагань в Мадейрі вони продовжили за кордоном. Тетяна Жуковська каже, що Ганна Гонтар тренувалася у Фінляндії, а Дмитро Василенко — спочатку в Кам’янському, а потім у Чехії.

За підсумками трьох днів змагань українські спортсмени вибороли 12 медалей: три золоті, чотири срібні та п’ять бронзових.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button