ОбществоЭкономика

З 21 травня НБУ "відпускає" курс продажу валют

Національний банк України з 21 травня скасовує обмеження на встановлення курсу, за яким фінансові установи можуть продавати іноземну валюту і списують з рахунків кошти в гривні. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

За словами заступника голови НБУ Юрія Гелетія, це дозволить «поліпшити умови роботи легальних суб’єктів ринку».

«Це сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегмента та зменшенню обсягу нелегальних операцій. Усе це зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті», — зазначив він.

Нагадаємо, з 14 квітня Нацбанк України дозволив банкам здійснювати продаж іноземної готівки у валюті населенню, але при цьому курс продажу готівкової валюти міг відхилятися не більше ніж на 10% від офіційного курсу НБУ на день здійснення операції.

Крім того, Нацбанк тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках, до 50 тисяч гривень (було 100 тисяч). На валютні рахунки ця норма не поширюється.

«Це дасть змогу знизити ризики непродуктивного відпливу капіталу, зменшити можливості для спекуляцій та обходу валютних обмежень, а отже, — захистити міжнародні резерви України», — пояснюють в НБУ.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Украина космическая держава! В то время как другие страны запускают в космос спутники, мы запускаем доллар. P.S. Законопроект №7381. В документе предлагают, "ввести трудовую повинность для трудоспособных лиц на период действия военного положения (прежде всего, из числа безработных) с целью выполнения работ, имеющих оборонный характер". Теперь есть выбор. Либо воевать в окопах на передке, либо копать окопы на передке. Слава Украине!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button