Политика

У "Слузі народу" пояснили, чому воєнний стан в Україні пропонується продовжити відразу на три місяці

З 24 лютого вже двічі продовжували воєнний стан на місяць

Цей материал також доступний

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський пояснив, чому строк дії воєнного стану в Україні пропонується продовжити відразу на три місяці, про що повідомляє сайт партії «Слуга народу».

«З 24 лютого ми вже двічі продовжували воєнний стан. Зараз ми розуміємо, що ворог зосередився на будівництві фортифікаційних укріплень на територіях, які він тимчасово контролює. Перехід у контрнаступ — це значно складніші завдання, ніж оборона. Тож маємо усвідомлювати, що звільнити всю територію України протягом найближчого місяця ми навряд чи зможемо», — сказав він.

За його словами, є також і юридична складова такого рішення. Депутат пояснив, що коли президент вводить правовий режим воєнного стану, а парламент його затверджує, Україна має інформувати ООН про обмеження конституційних прав та свобод, які запроваджуються в умовах воєнного стану.

«Ми двічі продовжували цей режим, і кожного разу наші дипломати звертаються до ООН та пояснюють, які саме обмеження діятимуть. Щоб щомісяця не повторювати цю процедуру, є рішення про продовження воєнного стану на 3 місяці. Якщо до цього вдасться звільнити Україну, то ми просто скасуємо воєнний стан», — пояснив він.

Як повідомлялось, 18 травня у Верховній Раді було зареєстровано проект закону про затвердження указу президента «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» (№7389). В указі зазначається, що строк дії воєнного стану пропонується продовжити з 5:30 25 травня строком на 90 діб. Таким чином, глава держави пропонує продовжити воєнний стан до 23 серпня.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button