Происшествия

Збройні Сили України зірвали плани противника по захопленню Миколаєва, - Генштаб

Захисники України змусили противника відмовитися від своїх агресивних планів

Цей материал також доступний

Збройні Сили України зірвали плани противника по захопленню Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова і Сум.

Як заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, ЗСУ разом з іншими складовими Сил оборони на даний час зупинили і стримують широкомасштабний наступ збройних сил російської федерації, збройні сили якої переважали на окремих напрямках у десять разів не тільки в особовому складі наші підрозділи, а й у озброєнні і військовій техніці.

«Це стало можливим завдяки завчасному проведенню нами комплексу заходів щодо реагування на критичне збільшення рівня воєнної загрози з боку росії, а також ведення нами активної маневреної оборони. Так, нами завчасно було проведено кризове планування застосування Збройних України разом з іншими складовими сил оборони. Окрім того, були проведені заходи з поповнення військ запасами ракет, боєприпасів, матеріально-технічних засобів, військово-технічного майна. Проведено додаткове розгортання під виглядом навчань на загрозливих напрямках нових угруповань військ, залучення відповідних сил і засобів Збройних Сил та інших складових сил оборони до оборони Києва, створення відповідної системи управління. Було здійснено перегрупування сил та засобів протиповітряної оборони, а також, проведено завчасно, за добу до початку збройної агресії, перебазування нашої авіації на польові аеродроми. Завдяки проведеним заходам та мобілізації українського народу ми зірвали плани противника щодо блискавичного блокування Києва, захоплення Харкова, Миколаєва, Одеси, Чернігова, Сум. Змусили противника відмовитися від своїх агресивних планів зосередити сили на одному з напрямків», — сказав він.

Внаслідок активних дій ЗСУ щодо звільнення окупованих територій на Херсонському та Мелітопольському напрямках противник перейшов до оборони і наразі веде стримуючі дії.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button