Общество

Після візиту до Миколаєва віце-спікер ВР ініціював додаткові виплати бюджетникам у разі інвалідності чи смерті від війни

Як вважає віце-спікер, цей проєкт дуже важливий

Цей материал також доступний

У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону №7353 про встановлення одноразової допомоги для постраждалих від військової агресії проти України держслужбовців, комунальників, енергетиків, медиків, водіїв, залізничників, журналістів та членів їхніх сімей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив ініціатор проєкту, перший віце-спікер Олександр Корнієнко.

Така ініцатива до Корнієнка прийшла після візиту Миколаєва, який щоденно страждає від ворожих обстрілів та має жертви серед перерахованих категорій:

«Після нещодавних відвідин Миколаєва, де від російських обстрілів на робочому місці загинули та були поранені десятки держслужбовців, я ініціював обговорення проєкту закону про підтримку працівників під час проходження публічної служби, виконання обов’язків на об’єктах критичної інфраструктури та здійснення професійної журналістської діяльності. Днями разом з колегами зареєстрували у Верховна Рада України відповідний законопроєкт (№7353). «

Як вважає віце-спікер, цей проєкт дуже важливий оскільки, з перших днів війни сотні тисяч держслужбовців, комунальників, енергетиків, медиків, водіїв, залізничників, журналістів ризикуючи своїм життям і здоров’ям забезпечують роботу органів держвлади та місцевого самоврядування, об’єктів критичної інфраструктури, а також висвітлюють жахіття війни у ЗМІ та доносять світу правду про звірства російських загарбників.

«Є випадки загибелі та поранень під час виконання посадових обов’язків. Даний законопроєкт передбачає встановлення одноразової допомоги для постраждалих чи їх сімей», — написав Корнієнко.

Окрім, цього керманич повідомив яким категоріям надається така допомога:

«Якщо працівникові спричинено війною інвалідність:

  • І групи – 800 тис грн;
  • ІІ групи – 500 тис грн ;
  • ІІІ групи – 200 тис грн.

При загибелі працівника/працівниці сума виплати рідним у разі схвалення законопроєкту становитиме 1 мільйон гривень»

Виплати здійснюватимуться за рахунок резервного фонду бюджету та надходження від урядів іноземних країн, міжнародних організацій, донорів (через гранти та безповоротну допомогу). Окрім того, відповідно до норм та принципів міжнародного права, виплачені постраждалим кошти підлягатимуть подальшому відшкодуванню з держави-агресора.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button