ОбществоПроисшествия

Ворожі наміри стосовно півдня України все агресивніші і зухваліші

Повідомляє ОК "Південь"

Цей материал також доступний

На п’ятдесят третю добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню ворожі наміри стосовно півдня України все агресивніші і зухваліші. Про поточну оперативну обстановку на півдні України станом на ранок 17.04.2022 повідомляє Оперативне командування «Південь»:

На Миколаївщині та Херсонщині рашисти відчайдушно укріплюються та оскаженіло гатять як по наших позиціях, так і по населених пунктах із цивільними.

Тим не менш, і ворог має втрати — тільки за цю ніч нами знищено 15 рашистів і 2 одиниці важкої броньованої техніки та озброєння.

У перервах між обстрілами армія мародерів безчинствує на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Залякування, насильство, знущання над українцями заохочується військовим командуванням окупаційних військ.

Створюючи своєю присутністю в населених пунктах області гуманітарну кризу, в самому Херсоні окупанти продовжують підготовку та агітацію місцевих до участі у референдумі щодо створення чергової недореспубліки: трансляції пропагандистських каналів, розповсюдження листівок не дають впевненого успіху політичної профанації, тож, окупанти звозять автобусами «зомбований електорат» з інших захоплених територій.

Вивільнену від сухопутних ворожих сил територію Миколаївщини ворог продовжує тероризувати ракетними та артилерійськими ударами, намагаючись поцілити у об’єкти критичної інфраструктури.

В Чорноморській операційній зоні продовжується маневрування корабельної групи ворожого флоту, озброєного крилатими ракетами. Рівень загрози ракетних ударів залишається високим. Наміри оскаженілих і деморалізованих військ можуть бути абсолютно непередбачуваними, тож і загроза висадки десанту залишається.

Звертаємо увагу цивільного населення на дотримання алгоритму дій за сигналами тривог, неприпустимість прогулянок та фото-відеозйомок в районі оборонних об’єктів та територій з обмеженим доступом. Уникайте масових скупчень, будьте пильними і свідомими, не піддавайтеся на провокації та вірте в нашу Перемогу!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button