Общество

"Паспорти зробити наразі в Миколаєві немає можливості", - Сєнкевич

Це не можна зробити по всій території України через відключення держреєстру

Цей материал також доступний

Для того, щоб отримати паспорт, миколаївцям необхідно виїхати з Миколаїської області в інші міста, де немає бойових дій. Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич під час прямого ефіру 11 квітня 2022 року, відповідаючи на питання місцевих жителів «Як можна зробити паспорт в Корабельному районі?»

«Паспорт зробити наразі в Миколаєві немає можливості через відключення держреєстру, — відповідає директор адміністративних послуг (Владислав Білан). Те саме стосується і закордонного паспорту. Треба виїджати на території, де спокійно, і там зробити», — каже Олександр Сєнкевич. 

Однак зазначимо: Виготовити новий паспорт наразі неможливо на всій території України (ДМС продовжує строк дії паспортних документів). З 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може продовжуватись на 5 років. Відповідну постанову прийнято Кабінетом Міністрів України 28 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації та введенням воєнного стану на усій території України.

Крім того, до закордонних паспортів батьків або законних представників здійснюється вклеювання фотокартки дітей із зазначенням їх персональних даних. Ця інформація посвідчує їхню особу та підтверджує громадянство України.

Продовження строку дії паспортів, вклеювання фотокарток дитини до паспортів батьків або законних представників, здійснюють територіальні органи/територіальні підрозділи державної міграційної служби ДМС, а також посольства та консульські установи України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button