Общество

Священики УПЦ МП вимагають віддати патріарха Кирила під церковний трибунал

За словами церковників, Кирило благословив війну проти України, що є злочином.

Цей материал також доступний

Священики Української православної церкви Московського патріархату вимагають організувати міжнародний церковний трибунал проти патріарха РПЦ Кирила.

Заяву священиків оприлюднив протоієрей, директор благодійної установи «Іоаннів центр» Андрій Пінчук, — повідомляє LB.

Вони вирішили звернутися до собору Предстоятелів стародавніх східних церков з позовом проти Кирила.

За словами церковників, Кирило проповідує доктрину «руського мира», яка не відповідає православному вченню і повинна бути засуджена як єресь. Також Кирило скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримав агресивні дії російських військ на території України.

«Ми сподіваємося, що Собор Предстоятелів стародавніх східних церков розгляне наше звернення і винесе своє справедливе рішення», — йдеться в заяві.

Зазначимо, що в історії російської церкви був один прецедент звернення до суду східних патріархів. У 1666 р. східні патріархи засудили московського патріарха Никона, позбавивши його патріаршества і єпископського сану. Никона залишили простим ченцем і відправили на покаяння в монастир.

Більшість українців виступають за те, щоб держава заборонила діяльність УПЦ МП. Про це свідчать дані загальнонаціонального опитування «Україна в умовах війни», які опублікувала соціологічна група «Рейтинг».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button