ОбществоПроисшествияСтатьиТема дня

Массовое избиение посетителей в баре Корабельного района: полицию вызывали 6 раз.

Хулиганам грозит от 2 до 5 лет лишения свободы

Цей материал також доступний

Автор: Наталия Белова

Корабельный районный суд г. Николаева рассматривает дело по статье «Хулиганство» о массовом избиении посетителей караоке-бара «Сопрано», произошедшем более двух лет назад на Пасху (в ночь на 29 апреля 2019 года) группой лиц, которых не могла утихомирить даже полиция, вызываемая на место событий 6 раз. Обвиняемые — Филипп Попов (1995 г.р., ранее неоднократно привлекаемый к ответственности за нетрезвое вождение и другие административные правонарушения), Андрей Прокопенко (1982 г.р.), Александр Холодулькин (1983 г.р., ранее трижды судимый по уголовным статьям), Андрей Шевчук (1983 г.р.).

Среди установленных досудебным следствием пострадавших (их было как минимум пятеро, но не всех смогли установить) — однофамилец обвиняемого — Александр Попов и его жена Виктория Попова, а также Роман Панов, Дмитрий Прилепский.

Данное уголовное производство, после самоотвода одного из судей Корабельного районного суда и перераспределения, рассматривает теперь судья Андрей Федорченко.

Предварительное заседание по данному делу состоялось 24 февраля 2020 года:

Рассмотрение дела продвигалось медленно, поскольку на судебные заседания, как правило, кто-то не являлся, из-за чего процесс приходилось переносить снова и снова. Так, например, 23.07.2020 в суд не явился обвиняемый Александр Холодулькин:

Только еще через несколько заседаний, 12 мая 2021 года, когда собрались все обвиняемые и их защитники (пострадавшие по-прежнему не прибыли в суд), прокурор Вячеслав Царев смог зачитать обвинительный акт:

«Холодулькин Олександр Вікторович, Прокопенко Андрій Леонідович, Шевчук Андрій Васильович, Попов Пилип Вікторович обвинувачуються в тому, що Холодулькин, будучи раніше судимим в 2005 за умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, в 2012 за керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, в 2013 за  хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї до позбавлення волі на строк 3 роки 9 місяців (звільнився з місця позбавлення волі в 2014 році, спільно з Прокопенко, Шевчуком, Поповим обвинувачуються у тому, що: 29.04.2019 приблизно о 0 годин 10 хвилин Прокопенко спільно с Холодулькиним, Поповим, Шевчуком а також іншими, невстановленими досудовим слідством особами, прийшли до приміщення караоке-бару «Сопрано», розташованого за адресою: місто Миколаїв, проспект Богоявленский, 321.

Перебуваючи у вказаному барі, Прокопенко з Холодулькиним, Поповим, Шевчуком, знаходячись у місці відпочинку громадян, штовхали меблі у барі, виганяли відвідувачів з приміщення бару, нецензурно висловлювались в бік відвідувачів бару, погрожували фізичною розправою, тим самим демонструючи свою перевагу над іншими відвідувачами громадського місця, створюючи уявний образ у присутніх громадян вседозволеністі та безкарності своїх дій…»

Первый эпизод, описанный в обвинительном акте, — об избиении  супружеской пары пострадавших Поповых:

«Продовжуючи свої хуліганські дії, 29.04.2019 біля 00 годин 29 хвилин вказані особи знаходились біля танцювального майданчика вказаного приміщення, де Прокопенко підізвав до себе потерпілого Попова, який хотів вийти з приміщення бару, та безпричинно, з хуліганських мотивів наніс йому удар кулаком в область обличчя. В цей час дружина Попова Олександра Олександровича – Попова Вікторія Миколаївна, злякавшись за стан здоров’я свого чоловіка, з метою зупинення хуліганських дій підбігла до них, затуливши свого чоловіка Попова собою, запитала Прокопенко, навіщо останній це робить, та почала просити їх припинити свої протиправні дії. Останній, не бажаючи припиняти свої хуліганські дії, демонстрував свою зневагу до інших громадян. З метою протидії намаганням Попової припинити хуліганські дії, Прокопенко наніс не менше двох ударів Поповій, від чого остання впала під стіл приміщення караоке-бару, тим самим вчинив опір особі, яка намагалась припинити хуліганські дії. В цей час потерпілий Попов разом зі свідком намагався підійти до потерпілої Попової та Прокопенко з метою припинення вчинення останнім хуліганських дій та надати допомогу Поповій. Однак в цей час Шевчук, який знаходився поряд, своїми діями почав перешкоджати останьому, не надаючи вільного доступу до потерпілої Попової.

Потім потерпілий Попов, розуміючи, що подальше побиття дружини може потягти тяжкі наслідки для її здоров’я, почав просити Прокопенка припинити хуліганські дії. Незважаючи на прохання Попова припинити хуліганські дії, Прокопенко, побачивши перед собою потерпілого, з особливою зухвалістю наніс йому удар кулаком правої руки в область обличчя.

Після чого, продовжуючи свої хуліганські дії, Холодулькін, Попов, діючи спільно, схопили потерпілого Попова за одяг та штовкнули його в бік дивану. Від даного повштовху потерпілий Попов О.О. впав на підлогу, та до нього підскочили Прокопенко і Попов (на видео — в правом верхнем углу, — прим. ред.). Прокопенко одразу наніс потерпілому один удар ногою в область голови, Попов наніс удар в область тулуба. В цей же час Холодулькін, побачивши, що до них з метою захисту свого чоловіка від побиття і припинення хуліганських дій знову направляється Попова, наніс їй удар ногою в область лівого стегна, від чого вона впала на підлогу.

Після чого Прокопенко, діючи з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, користуючись безпорадним станом потерпілого Попова, схопив останнього за одяг та почав тягнути його лежачого по підлозі до виходу з приміщення бару, де в коридорі спільно з Поповим нанесли лежачому потерпілому ще по декілька ударів по тілу кожен, тим самим здійснювали знущання над потерпілим, який перебував у немічному безпорадному стані. Після цього, припинивши побиття, почали образливо у нецензурній формі виражатися в бік Попова О.О. та Попової В.М., після чого через короткий проміжок часу знову повернулися до приміщення…»

Второй эпизод — об избиении пострадавших Панова и Прилепского:

«…Прокопенко у проході між столиками зіткнувся з потерпілим Пановим (на видео — вверху по центру, — прим. ред.) та, використовуючи малозначний привід, що виразився в ненаданні простору для вільного проходу між столиками, на очах відвідувачів бару, протиставляючи себе іншим особам, наніс останньому один удар кулаком правої руки в область обличчя. Від даного удару потерпілий Панов впав на підлогу, втративши свідомість.

Далі, з метою припинення хуліганських дій Прокопенка та захисту потерпілого Панова від подальшого побиття, зі свого місця підвівся Прилепський, який почав вимагати припинення хуліганських дій. Однак, незважаючи на його вимогу, Попов, підійшовши до Прилепського, наніс останньому удар кулаком лівої руки в область обличчя, після чого залишив лежачого Панова на підлозі караоке-бару…»

Третий эпизод — об избиении неустановленного досудебным следствием мужчины на танцполе:

«О 3-ій годині ночі 19 хвилин до невстановленої в ході досудового розслідування особи, яка знаходилась на танцювальному майданчику, демонструючи свою перевагу, підійшли Холодулькін, Шевчук. Протягом нетривалого часу вони про щось спілкувались. В процесі спілкування Шевчук, діючи з хуліганських мотивів, наніс один удар кулаком правої руки в обличчя невстановленій в ході досудового слідства особі. Від даного удару вказана особа впала на підлогу та втратила свідомість. Продовжуючи вчинення грубого порушення громадського порядку, знущаючись над особою, що перебувала у безпорадному стані, демонструючи особливу зухвалість та винятковий цинізм, Шевчук продовжував наносити удари по голові, тулубу, кінцівках на очах у відвідувачів караоке-бару «Сопрано». Після цього Шевчук, користуючись безпорадним станом невстановленої в ході досудового розслідування особи, яка через свій стан не мала можливості самостійно піднятися, наблизився до вказаної особи та, взявши за ногу, потягнув по підлозі танцювального майданчика, де в подальшому своєю правою ступнею, знущаючись, наступив на обличчя та руку даної особи.

…В результаті вищевказаних хуліганських дій, потерпілому Попову причинили тілесні ушкодження у вигляді опухолевидного утворення в районі гайморової пазухи зліва, що відповідно судового висновку експертів відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень. Потерпілій Поповій спричинено тілесні ушкодження у вигляді забоїв параорбітальної області справа, м’яких тканин обличчя, м’яких тканин лівого стегна, крововиливів на переднєкутовій поверхні лівого стегна, на нижній повіці правого ока, що відповідно до висновку експерта відноситься до категорії легких тілесних ушкоджень. Потерпілому Прилепському було спричинено фізичні дії, а потерпілому Панову та невстановленій у ході досудового рослідування особі були спричинені фізичні дії.

Вказані хуліганські дії Прокопенка, Попова, Холодулькіна та Шевчука в тривалий період часу (з 00 годин 29 хвилин 29.04.2019 до 3 годин 19 хвилин цього ж дня), в результаті чого на спецлінію 102 надійшло 6 звернень громадян щодо різного роду порушень права громадян, діючи в групі з хуліганських мотивів, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом грубо порушили громадський порядок та спричинили тілесні ушкодження не менш ніж 5 особам.

Таким чином, Холодулькін вчинив злочин, передбачений ч.3 ст.296 Кримінального Кодексу України, а саме: Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб; вчинене особою, раніше судимою за хуліганство; пов’язане з опором інших особам, які вчиняли хуліганські дії (карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років, — прим. ред.).

Дії Прокопенка, Шевчука, Попова кваліфіковано за ч.3 ст. 296 Кримінального Кодексу України: Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб, пов’язане з опором інших особам, які вчиняли хуліганські дії (карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років, — прим. ред.)…»

В обвинительном акте, зачитанном в суде прокурором, сказано, что в ночь на 29.04.2019 к зданию бывшего ДК Металлургов, в котором работал караоке-бар «Сопрано», граждане вызывали полицию относительно совершаемых там правонарушений 6 раз, хотя в официальном ответе полиции от 22.05.2019 на запрос нашей редакции сообщалось, что было 4 вызова:

Как удалось выяснить нашему корреспонденту, после первого инцидента в баре «Сопрано» в ту ночь приехавшие патрульные не доставили хулиганов в отделение полиции. Возможно, именно поэтому безобразия в развлекательном заведении продолжились с нарастающей силой…

Напомним: в этом же заведении (на втором этаже) осенью 2017 года
произошло другое резонансное преступление:
ВИДЕО драки между “озверевшей” компанией и АТОшником в ночном клубе Корабельного района

Отметим, что 12.05.2021 в зале суда обвиняемые (при поддержке адвоката Александра Скоробогатова), оказывая моральное давление на журналиста «Корабелов.Инфо», заявили, что не хотят, чтобы их снимали во время судебного заседания, хотя оно является ОТКРЫТЫМ.

При этом хотим напомнить, что Законом Украины «Об обеспечении права на справедливый суд» № 192-VIII от 12 февраля 2015 г. внесены изменения в ч.3 ст.11 Закона Украины «О судоустройстве и статусе судей» и предусмотрено, что участники судебного процесса, другие лица, присутствующие в зале судебного заседания, представители СМИ могут проводить в зале судебного заседания фотосъемку, видео- и аудиозапись с использованием портативных видео- и аудиотехнических средств без получения отдельного разрешения суда.

Отказ отдельных судов в применении действующей нормы права, — ч.3 ст.11 Закона Украины «О судоустройстве и статусе судей» (и какие-либо ограничения заинтересованного лица в реализации гарантированного права на совершение фотосъемки, видео- и аудиозаписи судебного процесса с помощью портативных устройств) — со ссылкой на коллизию или другие противоречия в законодательстве — является не соответствующим требованиям верховенства права, а также имеющим направленность на ограничение Конституционного принципа гласности судебного процесса, и влечет за собой ответственность, предусмотренную законодательством.

Читайте новини першими

Связанные статьи

13 комментариев

  1. блин многа текста, что в итоге ? Их посадят или потерпевшие уже с ними договорились ?

  2. на нари покидьків, що з ними панькаються, одно лайно краще другого, якщо воно дибіл то його треба ліквідувати назавжди від нормальних людей!
    за цибулину людині 3 роки дають, а тут з відморозками щось рішають!!

    1. Боже ну когда ети козлятни позакрывают???,одни только проблемы от них,а вот такую вот дичь нужно ходить со стволом отстреливать,ето люди не исправимы,а суды в Украине не работают к сожалению.

  3. Офигенно. Че не явился на заседание? Да с отдыха ехал , в джипе колесо пробил. Чел живет полной жизнью. Два года уже волоебятся. Ждут пока эти отмороженные кого-то не убьют.
    ПС нормальные люди в Сопрано не ходят .

  4. Норм втащил)Господи закрой такие заведения ))))Вот я взял себе пивка по акции в АТБ,и только от жены такую подачу поймал)))Быдло короче

    1. Зашкваренные пассажиры, которые пытаются метить в авторитеты тупо беспределили - серьезные люди так себя не ведут, умственно остановились на 13-и летнем развитии.

      1. Будующий актив лагеря!среди козлятины с шерстью они в авторитете,это да!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button