Общество

Ше одну земельну ділянку «на Маяку» в Корабельному районі суд повернув державі

Її площа складає 1000 кв.м., а вартість - понад 200 тис. грн.

Цей материал також доступний

Корабельний районний суд міста Миколаєва підтримав позицію Окружної прокуратури міста Миколаєва та задовольнив позов прокурора щодо визнання незаконними та скасування рішень Миколаївської міської ради і витребування з приватної власності на користь держави в особі Миколаївської облдержадміністрації земельної ділянки лісового урочища «Жовтневе» (у народі — ліс «на Маяку», — прим. ред.) загальною площею 1000 кв.м. вартістю понад 200 тис.грн.

Про це повідомляє прес-служба Окружної прокуратури міста Миколаєва.

«Підставами для виникнення спірних правовідносин стало незаконне рішення Миколаївської міської ради про виділення під забудову земельної ділянки, яка фактично зайнята хвойними деревами, на момент відведення перебувала у користуванні ДП «Миколаївське лісове господарство», тобто фактично належала до земель лісового фонду.

Також лісовий квартал, у якому розташована спірна ділянка, за категорію відноситься до рекреаційно-оздоровчих лісів, створених державою для задоволення рекреаційних потреб суспільства, а не окремих громадян. Крім того, землі лісового фонду відповідно до вимог законодавства повинні перебувати виключно у державній або комунальній власності, їх надання у приватну власність заборонено», — йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button