ОбществоПолитика

Вирок Стерненку: в українських містах проходять акції протесту, між мітингувальниками та поліцією - сутички

Після оголошення вироку колишньому лідеру одеського осередку «Правого сектору» Сергію Стерненку в низці українських міст 23 лютого його прихильники влаштували акції протесту. У Києві люди прийшли під Офіс президента, між протестувальниками та правоохоронцями сталися сутички, є затримані.

У Telegram-каналі засудженого Сергія Стерненка було анонсовано акції у 26-ти українських містах, зокрема в Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Івано-Франківську, Вінниці, Одесі, Запоріжжі, Кривому Розі, Житомирі, Миколаєві, Мелітополі, Маріуполі тощо.

Окрім того, протестні акції організували в Польщі (Варшава та Краків) та в Іспанії (Малага) ㅡ про це повідомили на каналі активіста.

Так, у Києві приблизно тисяча людей о 20:00 зібралися на протестну акцію під Офісом президента. Як повідомляє наша кореспондентка з місця події, на територію активістів поліцейські не пропустили. Кажуть, що через «брак місця для проведення акції». Мітинг триває біля воріт ОП, попри це протестувальники намагалися протиснутися до будівлі.

Люди скандують «Зелю у відставку», «Аваков чорт» та «Стерненку волю». У руках тримають плакати: «Ні репресії», «Стерненко патріот» тощо.

«Я тут, тому що я незадоволена злочинним рішенням злочинної влади щодо ув’язнення Сергія Стерненка. Це політично вмотивоване рішення, з яким я не погоджуюся», — каже одна з учасниць акції, Богдана.

Мітингувальники запалювали фаєри, біля будівлі ОП чутно було звук вибуху. Між протестувальниками та поліцією під Офісом президента сталися сутички. Правоохоронці розпилювали сльозогінний газ.

Оновлено: як повідомила нам речниця поліції Києва Оксана Блищик, у Києві на акції протесту затримали 17 людей.

У Харкові приблизно 130 людей вийшли на протестну акцію до ОДА, пише «Суспільне». Серед мітингарів були активісти, представники низки політичних партій та громадських організацій. Учасники акції тримали в руках транспаранти з гаслами «Волю Стерненку!».

У Житомирі протестувальники принесли під будівлю ОДА шини та намагалися їх розкладати. Цьому завадила поліція ㅡ між правоохоронцями та учасниками акції сталася сутичка. Як зазначає «Укрінформ», на акцію протесту в місті вийшло приблизно 50 мітингарів і стільки ж правоохоронців.

Кілька десятків людей також вийшли на протест у Вінниці ㅡ люди збиралися на Майдані Небесної сотні.

Адвокати Стерненка просять перевести його до київського СІЗО. Вважають, що в Одесі йому загрожує небезпека

Суд над Стерненком

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив ексочільника одеського осередку «Правого сектору» Сергія Стерненка до 7 років та 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. Його обвинувачують у викраденні колишнього депутата Сергія Щербича у 2015 році.

Зокрема, Стерненку закидали розбійний напад, викрадення людини, а також незаконне зберігання вогнепальної зброї. Суд визнав активіста винним за всіма трьома статтями Кримінального кодексу. Водночас покарання призначили за двома статтями — про розбійний напад і зберігання зброї. Покарання за викрадення людини не призначили, оскільки закінчився строк притягнення до кримінальної відповідальності.

Сам Стерненко не погодився з вироком суду та заявив, що подаватиме апеляцію. Оскаржити вирок можна впродовж 30 днів. Детальніше про справу Сергія Стерненка можна прочитати тут.

Читайте новини першими

Связанные статьи

13 комментариев

  1. Вот у меня вопрос, почему все статьи написаны на русском языке, а про убийцу Стерненко на укр мове ?
    Неужели продажная статья ?

    1. Ну что поделаешь , меня реклама против Зеленского на Ютубе уже задолбала , как говорится Ютуб не виноват , кто платит тот решает что показывать

    1. Заебали вы со своими тарифами. Лично ты, пидор, когда выходил на протест за тарифы? Или, убогий, думаешь за тебя кто то должен это делать?

        1. Да не пизди, у вас пидоров зажопных выходила к дивану приросла.

  2. Как же страну просрали окончательно !!!!!!! За урода , который убивает человека и беспределит выходят по всей украине куча продажных уродов !!!!!! Это конец однозначно !!!!!! А самое интересное , что это так для виду на время прикрыли убийцу этого , украинцам показать , что вот какие мы у власти хорошие

    1. Прикинь, а за ОЖПЗ )(ер кто и выйдет. Такие конченный как ты, пользуются плодами демократии, которой добиваются такие как те кого ты называешь продажными уродами.

      1. Ты меня считаешь продажным уродом ????? А в чем ты думаешь я продажный , что не за пороха твоего любимого проголосовал ???? Еще есть у тебя варианты ????? На майданах не бегал ????? В чем продажный ????

        1. Ты превратно истолковал мой комент. Я тебя считаю дол6оёбом.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button