ОбществоТема дня

"Бог живе в кожній людині": в Корабельному святкували Яблучний Спас (відео)

19 серпня по всьому світу відзначається другий і найголовніший із трьох Спасів – Яблучний. Яблучний Спас — неперехідне свято, тому відзначається щороку в один і той же день. Це свято ще називають Великим, бо цього дня церква святкує Преображення Господнє – явлення Ісусом Христом своєї божественної природи.

На Яблучний Спас заведено пригощати всіх яблуками та їсти їх самим. Цей фрукт символізує родючість і благополуччя в родині. Віряне з Корабельного району м. Миколаєва, як і в багатьох куточках усього світу, зустрілися біля храмів, аби віддати шану Богові та посвятити букетики з різнотрав’ям, корзини з фруктами та водичку…

От і до храму Святого Духа на вулиці Торговій на церковну службу зібрались місцеві жителі, — передає кореспондент «Корабелів.Інфо».

 

 

 

Хочеться зазначити, що віряни, перебуваючи в середині храму, намагались дотримуватись дистанції, однак не на всіх була одягнута маска. Порівняно з минулорічною службою Спаса, кількість присутніх значно менша, це було помітно не лише в приміщені, а й на вулиці.

 

 

 

 

Традиційно, після завершення служби у храмі, розповів про історію свята Яблучного Спаса, привітав та надав напутні слова вірянам настоятель храму, отець Василь Мазурик:

«Ми бачимо, брати і сестри, що Господь всемилостивий, і, даруючи нам, кожному із нас можливості до життя, подає нам пізнати істину, що Бог всюдисущий, всеприсутній, і живе в кожній людині. Якщо Господь преобразився у своїм сяйві божестві й відповідно подав такий прекрасний приклад апостолам вдосконалення його діяльності й що вони увірували в нього ще глибше і не втрачали цю віру. Тобто Господь всемилостивий дає і нам урок – віру і можливість преобразитись в собі. Звичайно, ми не досягнемо такого стану, як описується в Євангелії, але кожен із нас за своєї потреби може преобразитись з гріховного стану на більш чистий і богоугодний стан… Кожен із нас може пізнати суть нашого земного життя і вперто переслідувати ті божі настанови, які подає нам Старе Євангеліє, кожен із нас може зробити це. І по потребі своїй може привити в собі таке своєрідне преображення, розкаюючись від гріхів своїх, понести покаяння. Залишивши цю стежину гріховного стану і звернувши з неї, виправившись у своїх провинах у душі, й тоді буде по закону Господньому, який веде нас до спасіння. Ось так приблизно ми можемо преобразитися в сьогоденні. Але кожен із нас повинен розуміти, що наскільки наші бажання повинні бути динамічними, наскільки вони повинні бути обґрунтованими вірою, нашою вірою, щоб досягнути хоча б неабиякий простий, а відповідний рівень духовного значення. Тільки за нашою потребою і зсилаючись на закон господній, зсилаючись на Старе Євангеліє, яке передає нам настанову, що стосується нашого земного життя.

Я сьогодні вітаю кожного із вас тут присутніх з цим великим святом — Преображенням Господнім. Я бажаю кожному із тут присутніх, щоб за своїми потребами за необхідністю кожен в собі преобразився в сяйві божества. Я бажаю кожному, щоб кожний із тут присутніх і всіх наших прихожан, і всіх тверезих християн пізнав істину життя нашого земного. І пізнавши його, спрямував свій кораблик в динамічному такому напрямку, що стосується нашого земного життя. Нехай Господь буде всемилостивий до кожного із вас, дарує довголіття, мир, здоров’я, терпіння. Кожен із нас нехай пізнає все глибше і глибше істину, керуючись нею, збагачуючись нею, використовуючи її в цілях служби до ближнього. Миру всім вам і Божого благословіння. Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа!»

Ярослава Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Ніякого бока ні аццкой сцотони я не бачив. Мені робили флюрограмму, та ще кілька обслідуваннь. Так що нема в мені цього глиста бока. Що за дурня в заголовку статті написана?! Як цього вашего бока можна побачити, зареструвати його присутність, довести його існування математично?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button