Общество

Боротьба триває: у Корабельному районі активно знищують амброзію

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради із залученням підрядних підприємств продовжує боротьбу із амброзією.

Як йдеться у повідомленні на сайті райадміністрації, саме у другій половині серпня та у вересні триває основний період цвітіння карантинних рослин, що завдає значної шкоди здоров’ю громадян. Пилок амброзії потрапляючи в організм людини викликає сльозотечу, чхання, порушення зору, підвищення температури тіла, викликає різке запалення слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, що може призвести до бронхіальної астми.

Протягом минулого тижня силами ТОВ «Миколаївзеленгосп» та ФОП «Звіренко О.М.» виконано викошування та виривання ділянок проростання амброзії в наступних межах:

вул. Знаменська (від з/д переїзду до кінцевої зупинки маршрутів громадського транспорту);

вул. Прибузька, 102 (в районі дитячого майданчика);

територія за будинком по пр. Богоявленському, 287;

вул. Торгова – ріг вул. Рильського;

зелена зона за будинком по вул. Олега Ольжича, 5-А;

сквер по вул. О. Ольжича (в районі будинків 105, 107);

вул. Айвазовського, 11-В (між будинком та ВПУС м. Миколаїв);

вул. Тернопільська – ріг провулку Екіпажний.

Також в ході проведення рейдів, співробітниками відділу санітарної інспекції проводяться профілактичні бесіди та роздаються інформаційні матеріали про шкоду карантинних рослин та необхідність боротьби із нею. У адміністрації нагадали, що за несвоєчасне видалення амброзії на прилеглих та закріплених територіях передбачено адміністративну відповідальність згідно ст. 105 та 152 КУпАП.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button