Общество

Рятувальники Корабельного району просять мешканців не провокувати пожежі на відкритих територіях

Рятувальники Корабельного РВ  м. Миколаєва ГУ ДСНС України у Миколаївській області нагадують, що легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками.

Більшість випадків зафіксовано саме з початку березня. Найчастіше така негативна тенденція спостерігається, як тільки громадяни масово починають спалювати сміття на присадибних ділянках та навмисно випалюють сухостій на полях.

Лише за минулу добу в Україні маємо зафіксованих 511 випадків загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах! З початку року маємо 16 634 випадків загорянь, що знищило 19 217 гектарів екосистем!

За останні тижні рятувальники Корабельного РВ  м. Миколаєва не одноразово залучались до гасіння пожеж на відкритій території та в Балабанівському лісовому урочищі.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Корабельний РВ м. Миколаєва ГУ ДСНС України у Миколаївській області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки.

Категорично забороняється:

  • створювати смітники та спалювати відходи;
  • розводити багаття у лісі та лісопосадках;
  • палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
  • залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  • спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
  • дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що тільки свідома поведінка і суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути неприємних наслідків. Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button