Экономика

Представники всіх портів у Корабельному районі обговорили готовність до роботи в льодових умовах

В адміністрації СМП «Ольвія» пройшла розширена нарада із заінтересованими сторонами: представники портів, що розташовані в Корабельному районі та поблизу нього, обговорили готовність до роботи в льодових умовах. Говорили про забезпечення безпеки мореплавства в період льодової кампанії, організацію безпечного проводження суден підхідним каналом, постановку суден до причалу з використанням буксирів льодового класу, заходи щодо обколювання льоду в акваторії…

У нараді брали участь представники: адміністрації морського порту «Ольвія», Морської адміністрації, філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ», ДП «СК «Ольвія», ТОВ «ЄВТ Грейн», ПАТ «МСЗ «Океан», ТОВ «МСП Ніка-Тера» та ТОВ «Миколаївський глиноземний завод».

Заступник начальника з розвитку портової інфраструктури адміністрації порту «Ольвія» Володимир Жильников звернув увагу на те, що відповідно до законодавства, капітан морського порту та його служба здійснюють контроль за акваторіями морського порту та терміналів, які входять у зону його відповідальності. В свою чергу, адміністрації морських портів України відведено функцію забезпечення безпеки мореплавства в акваторіях морських портів.

Ініціатор наради — капітан спеціалізованого морського порту «Ольвія» Іван Орел зазначив на необхідності узгодженості дій в зимових умовах.

«З метою забезпечення безаварійної роботи в умовах можливої льодової навігації, нагадую про важливість якісної взаємодії операторів морських терміналів з агентськими компаніями та безумовного виконання правил буксирного супроводу суден у льодових умовах», — наголосив Іван Орел.

Головний диспетчер філії Віталій Левченко доповів щодо наступного:

«Згідно п. 12.13 Обов’язкових постанов, у льодових умовах для забезпечення підходу/виходу судна до/від акваторії порту адміністрація порту забезпечує виконання криголамних робіт на акваторії, підхідному каналі порту/терміналу, в районі причалу швартування/відшвартування судна. Отже, враховуючи вищевикладене, та з метою належної організації виконання статей 14, 15 Закону України «Про морські порти України» у частині організації та забезпечення безпеки мореплавства в порту, філією вже проведено відкриті торги щодо закупівлі послуг буксирів льодового класу. Переможцем визначено ДП «СК «Ольвія».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button