ОбществоПроисшествия

Пішов з життя перший очільник Корабельного району, Почесний громадянин міста Миколаєва Віктор Білий

29 листопада 2019 року на 90-му році пішов з життя Почесний громадянин Миколаєва, який був першим очільником Корабельного району, почесний голова ради ветеранів Корабельного району Білий Віктор Олександрович.

Білий Віктор Олександрович пройшов довгий, славний трудовий шлях. Свою трудову діяльність розпочав у 1949 році у радгоспі «Правда» Одеської області. У 1953 році Віктора Олександровича запрошують на роботу до Жовтневого райкому комсомолу, де він працює завідуючим відділу кадрів та організаційної роботи, а потім другим, першим секретарем райкому комсомолу, парторгом у радгоспі «Южный» Миколаївської області.

З 1959 року працює на заводі «Океан» майстром обробки металу, майстром стапельної зборки суден, а згодом, як ініціативного, працелюбного та щирого до людей, обирають заступником голови комітету профспілки заводу «Океан». Громадську активність Віктора Олександровича помітили колеги і з 1967 року він — депутат Жовтневої ради, заступник голови райвиконкому.

Після включення у 1974 році м. Жовтневе у смугу м. Миколаєва Білий Віктор Олександрович очолює наймолодший район у місті – Корабельний. 9 років самовіддано служить громаді Корабельного району м. Миколаєва. Чимало було зроблено доброго, корисного, потрібного для становлення і процвітання району. Він сміло приймав важливі, відповідальні, на той час, рішення, швидко та результативно вирішував найскладніші ситуації.

Ось як згадує про Віктора Олександровича мешканка Корабельного району, пенсіонерка Алла Іванівна Бабікова:

«Каким долгим и плодородным был его труд, сначала — мастером в цехе №3 завода «Океан», а затем председателем Жовтневого райисполкома и основателем Корабельного района города Николаева. Сколько добрых дел под его руководством было проделано в Корабельном районе с 1974 по 1983 год. Припоминается напролёт проведенная ночь перед открытием Дворца Торжественных событий при Корабельном ЗАГСе. Тогда в связи с этим событием в Николаев прибыла Министр Культуры Украины Орлик. На площади у нынешнего супермаркета «АТБ» отмечали годовщину основания города Николаева. Было организовано много праздничных мероприятий, в том числе: торжественная регистрация бракосочетания молодых пар, серебряные юбилеи, торжественная регистрация рождения третьего сына многоуважаемого Красножона В.Л., бывшего судосборщика цеха №12 завода «Окен», а в последствии — неизменного заместителя председателя райисполкома…

В ночь накануне этого празднования готовилось открытие вышеупомянутого Дворца. Белый В.А. сидел посредине зала в кресле и руководил всеми достроечными работами, временами просил стакан воды, чтобы запить лекарство. Он подбадривал всех и успокаивал, говоря: «Мне напоминает эта работа достройку кораблей на заводе «Океан» перед выходом их в море на ходовые испытания». Всегда последняя ночь была решающей. Успевали всё доделать и утром на пирсе попрощаться с уходящим в море кораблём. Именно так это было и на сей раз с залом Дворца. Наутро двери, сконструированные лично Белым В.А., широко распахнулись и приняли желанных гостей…»

Відзначаючи високий професіоналізм, громадянську позицію та людяність, Віктора Олександровича запросили на роботу у соціальну сферу. Справжнє ставлення до потреб людей він реалізує як керівник управління соціального забезпечення облвиконкому. У 1991 році Білий В.О. є один із утворювачів відділення пенсійного фонду України у Корабельному районі.

Після виходу на пенсію Віктор Олександрович багато займається громадською роботою, переймається соціальними проблемами та захисту пенсіонерів на посаді голови ради ветеранів війни та праці Корабельного району. Віктор Олександрович завжди прагнув допомогти мешканцям району, підтримати їх та поділитися з ними своїм теплом і добротою. Він був взірцем принциповості, порядності, чесності.

За щоденну бездоганну працю заради підвищення добробуту мешканців району Білого В.О. було відзначено орденом «Знак пошани», медалями «За трудову доблесть», «За трудову відмінність».

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради та громадськість висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким Віктора Олександровича у зв’язку із тяжкою втратою.

Світла пам’ять про Віктора Олександровича, його добрі справи та задуми завжди залишаться у серцях мешканців громади Корабельного району.

Прощання з Білим Віктором Олександровичем відбудеться у понеділок, 02 грудня 2019 року, з 10:00 до 11:00 у приміщенні палацу культури «Корабельний» (пр. Богоявленський, 328).

Читайте новини першими

Связанные статьи

3 комментариев

  1. Співчуття родині. Раніше бачив його не раз у гаражному кооперативі "Промінь", де пан Віктор мав гаражний бокс.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button