Блоги

Приватний бізнес часто для України - зло. Чайка, Пеліпас, Концевой у парку "Юність"

Величезний Миколаївський парк «Юність» вже десяток років перебуває в оренді у приватної фірми «Претор», власниками якої є бізнесмен Чайка (син колишнього мера) та просто «найуспішніший» бізнесмен Пеліпас (відповідно найкращий друг Чайки, «авторітета» «Мультіка», Дятлова, Копійки).

Мер Чайка здав парк в оренду на багато десятків років просто за символічні гроші, а мер Сєнкевич лишає статус кво.

Також в «Юності» має величенький ресторан депутат міськради, голова земельної комісії Концевий. Він примудрився прихватизувати величеньку територію зеленої зони під свій шинок.

Парк «Юність» приносить чималенький дохід. Декілька стаціонарних «закладів харчування з продажем спиртних напоїв», а в сезон просто заставлено наметами ганделиків та різними платними атракціонами. Також влаштована величенька платна, цілорічна стоянка автомобілів на захопленій проїзжий частині вул. Паркової. Коротше – приватний бізнес вирує.

Гребуть «бізнесмени» грошенята собі у кишеню. А що навзаєм для містян роблять? Отут здобутки раптом меркнуть. Може рекламний біг-борд посеред парку, завішаний чисельними фото з Чайкою-сином? Доріжки з твердим покриттям просто понищені у хлам, ноги можна поламати, ганебно виглядають. Газони відсутні, як клас. Ні нових гойдалок, ні інших безкоштовних атракціонів для дітей від «бізнесменів» Чайки-Пеліпаса не з’явилося. Спортивна частина теж порушена:











Ці «гаспада» в своїх приватних маєточках, для своїх родин, так само все влаштовують?

Нам розповідали, що «ринок расставіт всьо на своі мєста», «бізнес борєтся за потрєбітєля», «бізнес сємємільнимі темпамі поднімєт благосостояніє народа»…. А що ми бачемо? Пшик! Надувалово! Перекачка ресурсів від більшості до меншості. Очевидно, що «український» бізнес не несе благо народу, а зробив народ ресурсом збагачення для «спритників». Чайки з Пеліпасами — не Стіви Джобси з Білами Гейтсами, та ніколи їми не стануть. Не працює це в нас! Як зрештою й в усіляких корумпованих: Россіях, Узбекістанах, Киргизстанах, Аргентинах, Уругваях… Коротше – в більшості країн Світу.

Ні, я не проти ринкових відносин апріорі. Цілком погоджусь, що вільний ринок цілком ефективно працює десь у США, Канаді, ЄС… Але в нас, з нашими олігархами та олігарчишками, викоханими у 90-ті роки, «вільний ринок» не виходить, а виходить дикий, злобний та руйнівний монстр. Тому не треба кивати – «А в них там в США, чи ЄС!» і «Давайте все прихватизуємо!». Ми тільки підгодуємо злобне чудовисько. На мою думку, нам би не зашкодила націоналізація, що б лишити сили та впливу усіх цих олігархів з олігарчишками! Бо так ми з цієї ями не виповземо.

Відео та фото зробив ще місяць назад, але це не чого не міняє, такий стан парку триває роками.

Голова ГО «Комунальна самооборона» Дерев’янко Ігор

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button