Культура

Ансамбль «Вітовчани» з Корабельного району став лауреатом Міжнародного фестивалю-конкурсу

Народний вокальний ансамбль «Вітовчани» (керівник Василь Стефанюк) міського палацу культури «Корабельний» (директор Олексій Чебан) став лауреатом ІІ ст. ІІ Міжнародного фестивалю-конкурсу народно-хорового співу ім. Віталія Іжевського «Над Собом пісня дзвінко лине».

Як йдеться у повідомленні на сайті Адміністрації Корабельного району, даний творчий проект відбувся 11-12 травня у м. Іллінці Вінницької області та був присвячений сторіччю відомого хорового диригента, композитора, фольклориста, родоначальника народного хорового співу на Вінниччині Віталія Іовича Іжевського.

Загалом у святі пісні взяло участь майже 750 артистів із 22 народних колективів з різних куточків України, а також Молдови та Литви. Хори змагалися в майстерності народного та академічного співу, а їхні виступи оцінювало фахове міжнародне журі.

Народний вокальний ансамбль «Вітовчани» представив яскраву конкурсну програму, виконавши три вокальні композиції: «Вишня білосніжна», «Пішов би я в ліс по дрова» та «Мамина молитва». До речі, остання пісня була взята керівником колективу Василем Йосиповичем Стефанюком із репертуару Олександра Стадника, художнього керівника та головного диригента Державного академічного Волинського народного хору, заслуженого діяча мистецтв України, який входив до складу журі та високо оцінив виконання вітовчанами свого музичного твору.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button