Общество

Козаки з Вітовсько-Богоявленської громади взяли участь у фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи» на Донеччині

2 червня представники Вітовсько-Богоявленської козацької громади на запрошення управління культури Донецької облдержадміністрації прибула взяли участь у проведенні козацького блоку ігор та змагань на історико-культурному фестивалі «Дике поле. Шлях до Європи» до у заповіднику «Кам’яні могили» (Нікольський район Донеччини).

Про це йдеться у повідомленні громади на сторінці в соцмережі Facebook.

«Козаки Філатов, Мазуренко, Трофіменко, Ліхачов разом з отаманом Сергієм Параскуном, художнім керівником БК Кульбакіно Ігорем Жупановим розбили козацький стан. Шатро з прапорами, козацька кухня, ігрові локації, фотозона з гарматами , тулумбасом, списами та бунчуками створювали відповідний настрій козацької доби, — йдеться у повідомленні.

Метою фестивалю було відображення розвитку України від скіфів до княжої доби, епохи козацтва, а сучасність була представлена досягненнями районів та військовими, які брали участь в українсько-російській війні.

«На фестивалі були представлені повітряні змії, фаєр-шоу, кінне шоу, локації для відпочинку дітей, пейнтбол, у вечірній час – кіноніч просто неба», — сказано у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Ну и правильно. Надо понемногу вытеснять из умов людей эту русско-кацапскую пьяную срань, которая десятилетиями насаждалась Москвой на украинских землях. Своя культура, свои традиции, всё это надо беречь и развивать. А жители русских берлог пусть поют свои пьяные песни под балалайку на Колыме.

  2. Нашу тысячелетнюю историю прибрали к рукам проходимцы - лапотники . Пора возвращать свое назад.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button