Общество

"Отсюда ушли в бессмертие десантники": в Корабельному зібралися з нагоди 74-ї річниці визволення Миколаєва (ВІДЕО)

«Давно закінчилась війна,
Давно з війни прийшли солдати,
У них на грудях ордена
Горять, як пам’ятнії дати.
Усі, хто виніс ту війну,
Хто захищав свій дім, —
Приніс нам радісну весну —
Низький Вам усім уклін!»

Такими словами у вівторок, 27 березня, розпочався в Корабельному районі урочистий захід «Визвольна весна 1944-го…» з нагоди 74-ої річниці визволення міста Миколаєва від нацистських окупантів, організований за участю Палацу культури «Корабельний».

Вшанувати пам’ять загиблих героїв-ольшанців та всіх визволителів міста Миколаєва зібралися на вулиці Андрєєва, біля пам’ятного знаку на честь загону під командуванням К. Ф. Ольшанського, розташованому на березі Бузького лиману (на місці підготовки до висадки легендарного десанту),  представники адміністрації Корабельного району; навчальних закладів, установ, організацій та підприємств, ради ветеранів війни та праці Корабельного району, військовослужбовці, ветерани-«афганці», учасники АТО.

 

Також на заході були присутні Галина та Денис Мєдвєдєви – донька та онук Героя Радянського Союзу Мєдвєдєва Миколи Яковича, онук Героя-десантника Олег Шпак, сестра Героя-десантника Алла Дермановська разом зі своєю родиною, колишній директор музею Героїв-десантників Миколаївського морського торгового порту Володимир Спатарь, дослідники подвигу Героїв-ольшанців Олексій Пилипчук і Валерій Циганов.

 

Подякувавши всім, хто забезпечив нам перемогу у Другій Світовій війні, поклонившися в пояс і представникам післявоєнного часу, що відбудовували країну, голова адміністрації Корабельного району Олександр Цуканов сказав:

«…Та война оставила большие шрамы на нашей земле… К сожалению, сейчас на территории нашего государства идут военные действия. Я хотел бы, чтобы мы тоже не забывали тех воинов, которые защищают нашу страну, ложат сейчас за нее свои жизни…»

22 марта — день освобождения от немецких
захватчиков с. Богоявленска (Октябрьского)

«Мы с вами сегодня находимся на святом месте – на том, откуда 74 года назад, можно смело сказать, ушли в бессмертие воины-десантники. Своим подвигом они приблизили победу над фашизмом. Освободили не только нашу страну – весь мир. И мы должны помнить об этом подвиге, наследовать его…» — емоційно звернувся до присутніх голова ради ветеранів війни та праці Корабельного району Володимир Мезінов.

Тяжелые бои за Широкую Балку и Кульбакино

 

Учні Миколаївської школи № 43 імені К.Ф. Ольшанського закликали присутніх згадати та не забувати про героїв, подвиг яких увічнено в гранітному меморіалі.

Всі присутні вшанували полеглих Героїв хвилиною мовчання.

З закликом миру звернулися до всіх вихованці Дитячого центру позашкільної роботи Корабельного району.

Завершився урочистий захід  покладанням квітів до пам’ятного знаку на честь героїв-ольшанців, а також спуском на воду вінка в знак пам’яті про полеглих в бойових діях за визволення Миколаєва.

Почесне право спустити вінок на воду було надано екскурсоводам шкільного музею героїв-ольшанців Миколаївської ЗОШ №43 — Плішко Артуру, Агаджаняну Юрію та Косякову Євгену.

 

За матеріалами Ярослави Шевчук

[do_widget id=text-16]

 

Нагадаємо, ми писали:

Правда и мифы о десанте Ольшанского (Видео);

«Рокам ніколи пам’яті не стерти». У березні 2017 року на березі річки у Корабельному районі вшанували подвиг героїв-ольшанців;

“Мы теперь – участники этой истории”. После похода памяти морпехи спустили на воду венки в память о погибших Героях

Читайте новини першими

Связанные статьи

6 комментариев

  1. Правильно, Ольшанцев как настоящих Героев нужно помнить. Они высадились десантом в логово врага и положив свои жизни помешали планам гитлеровцев при отходе уничтожить всю инфраструктуру нашего города.
    Слава Героям!

  2. а нынешние десантники хоть бы форму постирали и погладили бы. на мероприятие пришли или окопы рыть?

  3. где небритый азер ага? где пьяный толебас с метлой? вместе лопатами грузят 7 судов на 7 причалах?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button