Общество

"Не будемо тепер в приймах у Корабельного району»: урочисте відкриття Вітовського райвійськкомату (ВІДЕО)

7 грудня відбулось урочисте відкриття Вітовського районного військового комісаріату, що тепер розташовуватиметься в Корабельному районі, у будівлі колишньої санепідемстанції.

Напередодні, на сесії Вітовської районної ради, голова Вітовської райдержадміністрації Олександр Демчук, анонсувавши цю подію, сказав: «Не будемо тепер в приймах у Корабельного району…»

«У вересні 2016 року до спільної власності територіальних громад Вітовського району було передано будівлю за адресою місто Миколаїв, вул. Ольшанців 66/4, загальною площею 552,8 кв.м. Приміщення нараховувало 26 кімнат, котельню та гараж, та як найкраще підходило для розміщення в ньому районного військового комісаріату, який з 2013 року тулився в п’яти кабінетах будівлі обласного збірного пункту.

В зв’язку з тривалим простоєм будівля потребувала негайного ремонту покрівлі, стелі та кабінетів, заміни внутрішньої мережі тепло-, водопостачання та водовідведення, обстеження електромережі на предмет її безпечної експлуатації. Перед нами стояв простий вибір: або чекати, поки будівля завалиться, або робити ремонт.

Разом з головою районної ради Ігорем Матвєєвим та депутатським корпусом вирішено розпочати ремонт, на який з районного бюджету виділено 1 960 900 грн.», — зазначив Олександр Демчук.

Привітати «новоселів» зібралися представники Вітовської РДА, районної та місцевої рад. Серед почесних гостей був і голова Миколаївської обласної держадміністрації Олексій Савченко.

Після урочистого підняття Державного прапору України під Гімн нашої держави було надано слово губернаторові, який розпочав свою промову зі слів привітання волонтерів та військових з їх святами, з Днем місцевого самоврядування, з децентралізацією та з початком новітніх реформ.

«…Кожного дня, коли бачу волонтера, коли бачу військового, — вітаю. Коли бачу наших побратимів, теж вітаю, тому що мало слів, які ми вам кажемо… Я, друзі, пишаюсь вами! І ваші рідні повинні вами пишатись. Бо, одягнувши форму, що нам сказали військові? Вони нам сказали, що здатні віддати життя за нашу країну, здатні віддати життя за кожного з нас, які тут сьогодні є!..

Я сподіваюсь, що це приміщення, яке ми сьогодні відкриваємо, дасть можливість не просто знаходитись в гарних умовах, а й долучати молодь, щоб вона потрапляла сьогодні до збройних сил України…» — казав Олексій Савченко.

Голова Миколаївської ОДА урочисто подарував Вітовському райвійськкомату надруковане вітальне слово Президента України та знакову книжку «Воїни світла Миколаївщини» про загиблих героїв-учасників АТО, серед яких є і представники Вітовського району.

«151 душа людська, яка віддала своє життя за нашу з вами Миколаївщину, за нашу незалежну і вільну Миколаївщину. Отут вони. Але сьогодні ми маємо вже похованих 155 хлопців. Я би хотів, щоб ви дописали їх, щоб ви дописали інформацію по кожному з хлопців… Ми згадуємо їх як вічних героїв, як вічну славу нашу…»

Виконуючий обов’язки військового комісара Миколаївського обласного військкомату полковник Віктор Мамчур, привітавши усіх присутніх, зазначив, що до 2014 року знищувались збройні сили України та система військового комісаріату. І тільки з 2014 року почалася відбудова… Він подякував усім, хто долучився до відкриття Вітовського райвійськкомату.

«Я хочу запевнити, що це краща будівля військового комісаріату в Миколаївській області — краща по своїм умовам, по своєму розміщенню… І я сподіваюсь, як мене запевнив військовий комісар, що у наступному році Вітовський районний комісаріат буде кращий у Миколаївській області», — розповів Віктор Мамчур.

Також з привітаннями виступили голова Вітовської райдержадміністрації Олександр Демчук та голова Вітовської райради Ігор Матвєєв.

«Хочу сказати, що сьогодні визначна подія не тільки для нашого району, але і подія для Миколаївської області. Я впевнений, що за 26 років це перший військкомат, який не зачиняється, а відкривається. Ви знаєте, яка спіткала участь наш військовий комісаріат в 13-му році, який просто знищили за раз, і ми змушені були знаходити цю будівлю і влаштовувати військовий комісаріат саме тут.

Хто не бачив цю будівлю, хочу розказати, що було, коли заходили в це приміщення. Піднявши голову, можна було побачити сонце, а в ночі – зірки. І, якби ми не втрутились, на цьому місці залишився б тільки фундамент

Хочу побажати особовому складу військового комісаріату, щоб виконували державні завдання і плани призову. Я впевнений, що в цьому приміщені і в цих затишних кабінетах ви с цими завданнями будете впорюватись в повному обсязі і ми завжди будемо кращими в першій п’ятірці в області. Хочу подякувати громаді, що все ж таки прийшла, незважаючи на такі погодні умови, і привітала наших військовослужбовців…» — сказав Олександр Демчук.

Урочисте право перерізати стрічку перед входом у військкомат отримали Олексій Савченко, Олександр Демчук, Ігор Матвєєв та Віктор Мамчур.

Після цього присутні мали змогу оглянути усі приміщення військового комісаріату.

Зазначимо, що у губернатора було декілька нарікань стосовно ремонту приміщення, тому він особисто дав розпорядження про складання дефектного акту і попросив підрядника, аби він за певний час усунув всі недоліки.

Вийшовши на ганок військкомату, Олексій Савченко запропонував висадити під вікнами будівлі 10 ялинок на честь загиблих 10 воїнів АТО, які були жителями Вітовського району.

[do_widget id=text-16]

 

Військовий комісар райвійськкомату Сергій Білий розповів, що штат військового комісаріату укомплектований на 90%, оскільки 5 чоловік знаходяться в зоні АТО для виконання бойових завдань, а також зазначив, що призовники вже можуть в повній мірі звертатися до військкомату: всі документи збережені, лікарі вже готові працювати.

За матеріалами Ярослави Шевчук

Читайте новини першими

Связанные статьи

13 комментариев

    1. Домик для дармоедов и взяточников, браво.
      Вот солдаты идут нога в но.., нога в но.., нога в ногу...

  1. Насчет замечаний скажу так: поверхностно выполнены отделочные работы, а вот об электричке отдельный разговор. Халтура чистой воды: все на скрутках, половина из которых медь-алюминий, ждите возгорания, электроотопление выполнено с нарушениями: тоже на скрутних, нет автоматичного управления, нагрузка распределена в переносом по мощности. В общем трындец- к пожару готовы!!! Жаль что губернатор не электрик...

  2. В следствие ремонта здания организовалась куча мусора охрененного объёма, и вывезла эту кучу влада корабельного района, а не витовского, как были в приймах, так и остались, и неча умничать.

  3. В том , что отремонтировали помещение есть безусловный позитив . Дом имеет историческую ценность для Корабельного района и для города в целом . Это здание бывшей Думы посада Богоявленского .

  4. Круто, зачем открывать новые детские садики, школы, площадки для игр...нам нужен новый Военкомат! Сала Усраине! У тех женщин наверное сыновья/мужья от армии отмазаны 100% вот они и улыбаются.

  5. "Круто, зачем открывать новые детские садики, школы, площадки для игр…нам нужен новый Военкомат!"

    Садики полупустые , рождаемость упала , школ слава Богу тоже хватает . Так , что не нужно пи*деть .

  6. Абрек Савченко "бандюга" собираеит ленточки, просто КОНЧА!!! И он кричал что он с АТО , да он быдло!!! И мои ребята подтвердят, а на их провокации мы невыходим, потому, что они это и ждут.

  7. Ну блин твари, при мобилизации этот так сказать жовтнэвый показателей не дал, а сейчас уже там должности, оклады и респект, а наш корабельный в то время при мобилизации работал с 00 и до 00 часов следующих и последующих суток............... .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button