Без рубрикиОбщество

Державі повернули чергову (31-шу) земельну ділянку на "Маяку", відсудивши її у В. Голошейкіна

За позовом Миколаївської місцевої прокуратури № 2 суд постановив повернути земельну ділянку державного лісового фонду соснового урочища «Жовтневе» площею 1000 кв м вартістю понад 180 тис. грн. у власність держави.

Установлено, що рішенням Миколаївської міської ради вказану ділянку незаконно передано у власність громадянина для будівництва та подальшого обслуговування житлового будинку без вилучення землі з постійного користування державного підприємства «Миколаївське лісове господарство».

Вказане рішення визнано незаконним, а державний акт на право власності на земельну ділянку — недійсним та зобов’язано громадянина повернути землю у власність держави, повідомила  прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Ігор Дерев’янко, член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул. Мендєлєєва у Корабельному районі м. Миколаєва, затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., повідомив:

«Ця справа розглядалась більше року, відбулось майже десяток засідань. І от 
10 лютого 2016 р. Корабельним районним судом винесено рішення про повернення
у власність держави 31-ї ділянки з земель, незаконно відведених приватним особам, в урочищі «Маяк» («Жовтневе»). Справу розглядав суддя Безпрозванний В.В.

Відповідач — громадянин Голошейкін В.В., якого в суді представляв адвокат. Прокуратура у своєму позові вимагала повернути у власність держави ділянку по вул. Гагаріна, 2/2, яка була відведена відповідачу, рішенням Миколаївської міської ради у 2007 році.

Нагадаємо, що відповідно до «Лісового Кодексу» землі лісового фонду є державною власністю, у особі обласних державних адміністрацій, а користувачами є лісові господарства. Ліс «Маяк» у лісовому фонді з 1966 року. Але, ММР, яка має право розпоряджатись виключно землями комунальної власності, відвела землі саме лісового фонду. Навіть у відповідному рішенні міськради вписано формулювання: «…за рахунок земель ДП «Миколаївське лісове господарство»…». Відповідач отримав погодження та сплатила «збитки за неотримання прибутку» також саме ДП «Миколаївське лісове господарство», а не міській раді. Реальний власник — облдержадміністрація не була сповіщена, що без неї відводять землі державної власності і відповідно до вимог того ж «Лісового Кодексу», не отримувала компенсації за «втрати лісовому господарству»».

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button