Без рубрикиОбщество

За 2015 рік платники Жовтневщини та Снігурівщини сплатили до держбюджету 18,9 мільйонів гривень військового збору

У грудні 2015 року задля забезпечення обороноздатності українського війська до державного бюджету платниками Жовтневого та Снігурівського районів перераховано 1,8 млн гривень військового збору. Це на 63% більше планового показника.

Загалом, за підсумком 2015 року, сума військового збору, що надійшла до бюджету від платників зазначених районів Миколаївщини, склала 18,9 мільйонів гривень, що перевищило плановий показник на 26%.

Закон визначає, що відповідальними за нарахування і сплату військового збору в бюджет є роботодавці, які виплачують доходи у вигляді заробітної плати, та податкові агенти, які зобов’язані перераховувати 1,5% відсотка військового збору з інших доходів, які отримані фізичними особами в Україні.

Жовтнева ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області нагадує, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 % від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов’язань у формі та спосіб, визначені статтею 176 Податкового кодексу.

Прес-служба Жовтневої ОДПІ
ГУ ДФС у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button