Без рубрикиОбщество

40-річний ювілей відзначила пожежно-рятувальна частина по охороні Корабельного району м. Миколаєва (Відео)

Все на світі має свою історію. Людство, підприємства, установи, галузі діяльності, будь-хто та будь-що! Кожен день відбуваються різні події, і саме вони пишуть книгу буття, сповнену емоціями, враженнями, спогадами.

Підрозділи Головного управління ДСНС України у Миколаївській області також мають свою історію перемог у боротьбі із вогняним лихом, історію досягнень, свою власну історію становлення. З року в рік книга поповнюється, перегортаючи сторінки одну за одною.

Цього року чергову сторінку перегорнули вогнеборці, які несуть службу в 5 Державній пожежно-рятувальній частини – вони відзначили 40-річний ювілей свого підрозділу. З нагоди цього свята у актовій залі Палацу культури «Корабельний» відбулися урочисті збори.

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/watch?v=WdJd_2e3gCc

На початку заходу всі присутні мали нагоду поринути у історію становлення підрозділу, повідомляє ГУ ДСНС України у Миколаївській області.

«Ще в далекому 1976 році на підставі наказу Міністра внутрішніх справ СРСР на базі професійної пожежної частини № 12 було організовано самостійну воєнізовану пожежну частину № 8 по охороні Корабельного району м. Миколаєва, — розповідала ведуча. — Тоді у частині несли службу 50 пожежних, самовідданих та відважний бійців, які і вдень і вночі стояли на захисті від вогняного лиха. В результаті реформування в 2012 році частина була перейменована та сьогодні має назву 5 Державна пожежно-рятувальна частина Головного управління ДСНС України у Миколаївській області».

50116-7

Спостерігаючи за ветеранами пожежної охорони, колишніми керівниками підрозділу, співробітниками Миколаївської Служби порятунку, які починали свою професійну стежку у роки становлення частини, ставало зрозуміло, що для них ці слова є дуже важливими, а рядки, що пролунали – це частина їх життя.

Пожежі, підтоплення, ліквідація наслідків погодної стихії, дорожньо-транспортні пригоди – все це незначний перелік тих задач, які необхідно було вирішувати співробітникам 8-ї Самостійної воєнізованої пожежної частини по охороні Корабельного району м. Миколаєва за роки існування підрозділу. На рахунку бійців сотні врятованих життів, незлічима кількість збережених матеріальних надбань місцевих мешканців. За цей час вогнеборці неодноразово доводили, що кожен, хто несе службу у підрозділі, працює не заради нагород та звань, а за покликом душі, заради захисту територій від природного та техногенного лиха.

50116-1

50116-5

В цей урочистий день вогнеборців прийшли привітати друзі та колеги, серед яких представники Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, особовий склад та ветерани 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини, Голова адміністрації Корабельного району, керівники установ, підприємств та служб району, старі друзі та помічники вогнеборців — дитячий колектив Дружин юних пожежних «Блискавка», та багато інших. А атмосферу свята створювали творчі колективи та сольні виконавці, які прикрашали урочистості піснями та творчими виступами.

50116-3

50116-6

50116-4

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Олександр Озерний, який свого часу був керівником підрозділу, привітав своїх колишніх підлеглих, колег та товаришів по службі зі святом:

«Мені дуже приємно знаходитись тут, адже моя професійна стежка також пов’язана із історією частини. Я бажаю кожному присутньому в цій залі щастя та здоров’я, миру та добра, а підрозділу – багато років процвітання!»

З нагоди свята Олександр Озерний вручив діючому керівнику підрозділу Олександру Остафію подарунок від усього колективу Миколаївської Служби порятунку – сертифікат на отримання плаваючої мотопомпи. Також, з нагоди 40-річчя особовий склад частини та ветеранів пожежної охорони було заохочено грамотами, подяками та подячними листами керівників різних рівнів.

50116-2

Колектив Миколаївського обласного гарнізону оперативно-рятувальної служби приєднується до привітань своїх колег та побратимів із річницею існування частини. Нехай злагода та достаток завжди панують у ваших оселях, а праця сторицею повертається вам здоров’ям, щастям та добром.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button