Общество

Суд встановив заставу для миколаївського депутата-"порошенківця", затриманого на хабарі, в 413,4 тис. грн.

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Катериною Лагодою обрано запобіжний захід керівнику управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області О.М. Каражею, який 12.01.2016 був затриманий за підозрою в отриманні неправомірної вигоди. Керівник є також депутатом Миколаївської обласної ради. Органом досудового слідства йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, яке, відповідно до вимог ст.12 КК України, є тяжким злочином, за який законом передбачене покарання у вигляді позбавленні волі строком від 5 до 10 років.

Із клопотанням про обрання запобіжного заходу до суду звернулась військова прокуратура Миколаївського гарнізону, у провадженні якої знаходиться дане кримінальне провадження. Прокуратура просила обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, у зв’язку із тяжкістю кримінального правопорушення, в якому підозрюється Каражей О.М., з метою запобігання його можливим спробам уникнути відповідальності.

Чиновник і депутат облради підозрюється в одержанні неправомірної вигоди в розмірі 6000 грн. від суб’єкта господарювання, який здійснює промисловий вилов риби — за не перешкоджання господарській і підприємницькій діяльності та невжиття до нього заходів контролю.

Розглянувши клопотання прокуратури, суд задовольнив його та постановив: обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, до 11.03.2016. Відповідно до вимог ст.183 ч.3, ст.182, ч.5 КПК України визначити Каражею О.М. заставу в розмірі 300 мінімальних заробітних плат, що складає 413 400 грн., повідомляє прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button