Без рубрикиОбщество

Учнів молодших класів шкіл Корабельного району, які завітали до дитячої бібліотеки, привітав Миколай (Відео)

Свята Миколая під назвою «Любий, милий Миколаю, ти до нас прийди із раю» у відділі книгообміну та сімейного читання дитячої бібліотеки №8 (пр.Корабелів, 12) проходили на минулому тижні для читачів відділу — учнів 1-х — 3-х класів шкіл Корабельного району міста Миколаєва: МЗОШ №1
(1-Б, 3-Г кл.), МЗОШ №54 (2-А кл.), МЗОШ №33 (1-А кл.), МЗОШ №48 (1-Г, 2-А кл.).

Організатори свят – бібліотекарі відділу Полковниченко Лілія Георгіївна та Дончевський Олександр Олександрович.

Ходить по землі святий Миколай,
Тільки ти засни і його чекай.
Ти лише повір в те, що він прийде,
Якщо будеш ти добрим до людей.

https://www.youtube.com/watch?v=4gkrofRdVOA

Святий Миколай жив дуже давно, 1600 років тому і зовсім не в Україні, а в місті Патар в Азії. Народився він в родині багатих і благородних батьків. Батьки померли коли Миколай був ще малий, але залишили синові велике майно. У Миколая було добре серце, тому вирішив він роздавати свої статки бідним дітям…

1 новый размер 9 новый размер

Кожної ночі накладав повний мішок усякої їжі — м’яса, хліба, медяників, а також одягу і грошей і розносив по селу та розкладав біля порога хати, де жили бідні діти. А зранку вилазив на дах своєї хати і роздивлявся, як радіють вони його дарункам.

Уночі на небі зіронька засяє.
Чарівник ласкавий в гості завітає.
А ясного ранку під подушку гляну
І від Миколая подарунок з радістю дістану.

10 новый размер

6 новый размер

Читачі відділу зустрілися із чортиком та ангелом. Чортик приніс на свято різочки для неслухняних та нечемних дітей. Разом із ангелом діти розгадували загадки чортика, довівши йому, що вони розумні та кмітливі діти, читають багато книг та дуже люблять казки, здогадавшись назви всіх казок. Розлючений чортик пішов, забравши свої різочки, які йому зовсім не знадобились для читачів бібліотеки.

Згинь з очей, нечиста сило,
В цю хвилину пропадай,
Бо на захист нам приходить,
Святий угодник Миколай.

Кожного року Святий Миколай записує всі добрі та погані вчинки дітей в свою чарівну книгу, потім дарунки від Святого Миколая отримують тільки чемні діти.

3 новый размер

Учні розповідали Святому Миколаю про свої добрі справи та добрі вчинки, які вони робили на протязі всього року і отримали за це від Святого Миколая дарунки та зірочки з написом «Добро починається з тебе».

Хочу в Миколая щиро попросити,
Щоб чарівна казка панувала в світі,
Щоб не обминула жодної хатини,
Бо її чекає з нетерпінням кожная дитина.

З великим задоволенням читачі бібліотеки відділу книгообміну та сімейного читання писали Святому Миколаю про свої добрі справи, просто прийшовши до бібліотеки за книгами та замовляли книгу, яку хотіли би прочитати.

12 новый размер IMG 3449 новый размер

Також у відділі 18 грудня відкрилась зимова книжкова виставка-інстоляція «Диво – ковзанка». Цього року герої книг запрошують всіх читачів відділу на книжкову ковзанку, на якій можна «покататись» на ковзанах разом із книжковими героями і прочитати багато цікавих та захоплюючих книг, а також взяти участь у зимовій акції «Активному читачу книга у подарунок», яка уже вдруге проходить на відділі книгообміну та сімейного читання.

https://www.youtube.com/watch?v=az_eZzFxyCI

2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні, і на всіх читачів відділу чекає зимова бібліо-іграшка «Сказ на заказ», яка складається із трьох казок. Маленьким читачам пропонується читати казки на трьох мовах – українській, російській та англійській.

IMG 3164 новый размер

IMG 3386 новый размер

Не можна без казки у світі прожити,
Бо казка нас вчить, як потрібно дружити,
Як зло подолати, як хитрих провчити.
Як чуйних і добрих, й сміливих любити.

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар відділу книгообміну 
та сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button