Общество

В воскресенье николаевцев зовут отметить вторую годовщину Майдана в его атмосфере

В воскресенье, 22 ноября, в 18:00 активисты приглашают николаевцев на Соборную площадь (бывшая пл. Ленина) отметить вторую годовщину Николаевского Майдана.

«22 листопада 2015 року — друга річниця Миколаївського Майдану. Нагадаємо, що Миколаїв вийшов на площу саме 22 листопада з вимогою підписати угоду з ЄС. Перший тиждень ми називалися Євромайданом, а після побиття студентів «Беркутом», почався справжній Майдан і кожного дня наші вимоги ставали жорсткішими. 
Запрошуємо миколаївців на площу, щоб згадати, як нас змінив Майдан»
, — сообщают организаторы мероприятия.

Чтобы воспроизвести атмосферу Майдана, они готовят бочки с дровами, чай-кофе, бутерброды, «фотосушку», на экране планируют крутить клипы и видеоряд про Революцию Достоинства:

«Хочемо зробити теплий вечір для всіх нас. Зі спогадами, розмовами про те, як нас змінив Майдан і тим що будемо робити далі. Грітись будемо біля бочок з вогнищем».

Активисты создали «встречи» в соцсетях и приглашают николаевцев присоединится к мероприятию:

https://www.facebook.com/events/550931515062932/
https://vk.com/event107436959

Вот что пишет одна из лидеров Николаевского Майдана Евгеня Матейчук: 

«Майдан — це був посильний внесок кожного у спільне. Хто, чим міг,тим і допомагав протягом всіх цих трьох місяців. Хтось з миколаївців міг вкласти кошти на дорогу до Києва, а хтось міг вкласти свій час, щоб туди поїхати. Хтось міг приїхати з Миколаєва на кілька днів і почергувати за хлопців з Самооборони зі Львова або Чернігова або навпаки.

На нашому Майдані ми теж чергували. Люди перезвонювались і запитували, хто буде, щоб знати, чи може він сьогодні побути вдома, бо дитина прихворіла. Хтось ходив і роздавав листівки і розмовляв з людьми, розказував, що відбувається в країні насправді. Кожен за родом роботи робив свій внесок.

Розливаю чай в Києві на Майдані, підходить невідома жінка, ставить велику сумку (як вона її дотягла?), сказала, що о шостій прийде за каструлями, дала установки, де каша і де підлива і пішла. Кашу звісно швидко роздали). Вчергове прийшла на наш Майдан без шапки, а на вулиці температура дуже мінусова. Підходить наш майданівець, знімає свою і каже: «Щоб до кінця вечору була в ній!»)

Наш Миколаївський офіс був повний різними речима, які ми потрохи везли в Київ. Кожен вечір ми збирали кошти, щоб відправити людей на Майдан. І таких історій можна розказувати тисячами. 

Це була як окрема держава в державі. І всі розуміли або припускали ризики такої схеми. Але боролись зі своїми страхами, бо відчували плече такого ж як і ти поруч.

Найстрашніша ніч була, коли наші хлопці зібрались на Майдан, коли почались розстріли. Ми ввечері тоді зібрались на площі. У мене тоді дуже тряслись руки, коли давала хлопцям зібрані кошти на нашому Майдані (ми за годину зібрали кілька тисяч), щоб вони добрались до Києва. Всі розуміли куди вони їдіть…Окрім одягу у них з захисту були … медикаменти. Нащастя хлопці живі і здорові повернулись додому. Це окрема тема про силу духу тих людей. Але це дуже інтимне і те, що я, нажаль, описати словами не можу.

Люди, які запустили волонтерський рух по країні — це майданівці (і ті хто там був, і ті хто підтримував Майдан). Далі цей рух був підтриманий і в геометричні прогресії збільшений вже на допомогу армії. А проміжним результатом в Миколаєві стали вибори міського голови. З чим всіх вкотре вітаю.

А в неділю запрошую вас на 18.00 на площу Соборну. У нас 22-го листопада 2 роки від початку Майдану».

Напомним, мы писали: Воины Света. Противостояния Николаева (ВИДЕО)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button