Общество

Як у Миколаєві проходило посвячення в студенти НУК - 2015

31 серпня відбулося довгоочікуване першокурсниками дійство ‒ «Посвячення в студенти НУК». Початок нового навчального року став подією, що зібрала біля ОПК Суднобудівників першокурсників НУК та їхніх батьків, науково-педагогічних працівників та співробітників НУК, а також гостей урочистого заходу.

Розпочався захід парадом по вул. Радянській. Справжнє свято — урочисто вишикувані студенти, науково-педагогічний склад Університету під звуки маршу у виконанні духового оркестру, гордість та посмішки на обличчях першокурсників, щасливі та схвильовані батьки…

020902

Урочисте посвячення відбулося на Флотському бульварі біля пам’ятника адміралу Макарову — повідомляють у вузі.

Під звуки Державного Гімну України святковий захід було урочисто відкрито. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх, хто героїчно загинув під час революції Гідності та загиблих воїнів східного фронту – відважних борців за єдину соборну незалежну Україну.

До студентів, їхніх батьків, усіх гостей свята звернувся з вітальним словом ректор Національного університету кораблебудування – д.т.н., професор, Заслужений діяч науки і техніки Сергій  Рижков.

020903 020904 

Усіх присутніх привітали з посвяченням в студенти і початком нового навчального року Олександр Смирнов,  Юрій Андрієнко і Алла Веліховська.

Музичний дарунок всім присутнім пролунав від Олександри Казакової, яка виконала душевну щиру пісню про Україну.

020905

З вітальними словами звернулися до університетської громади військовослужбовці 79 ОАЕМБР. Вони висловили сподівання, що вже в найближчому майбутньому над Луганськом і Донецьком буде таке ж синє небо і золоте сонце, а український народ гідно переживе цей складний час.

020907

Від імені студентства вітальні слова першокурсникам прозвучали від Голів студентського парламенту Рижкова Ростислава, профспілкової організації НУК Тарасенка Сергія та представників іноземних студентів Університету.

Після промови активісти студентської республіки НУК поклали квіти та прапор України до пам’ятника Героям небесної сотні. Без сумніву, героїчні вчинки Героїв стануть гідним прикладом для наслідування та шани наступними поколіннями. Також за традицією, першокурсники поклали квіти до пам’ятника адм. Макарову та меморіального комплексу Героям-ольшанцям.

020906 020920

Вже традиційним стало вручення Ректором НУК під студентський гімн «Гаудеамус» символічних атрибутів першокурсникам — Студентського квитка та Ключа Знань, яким можливо відкрити всі двері до храму науки.

020916

020918

020919

020908

Запальний український танець та рок-н-ролл подарували усім присутнім учасники танцювального колективу «Феєрія».

020911

020910 020913

Під час заходу відбулося невелике театралізоване дійство, ніби з глибини століть на посвячення в студенти НУК з привітанням та напутніми словами першокурсникам завітали видатні постаті Миколаєва — Адмірал Степан Макаров, Адмірал, флотоводець, кораблебудівник — Олексій Грейг та засновник Миколаєва і верфі на Інгулі — Михайло Фалєєв, які привітали студентів-першокурсників зі святом, порадили присвячувати себе навчанню, займатися самоосвітою та побажали їм цікавих і щасливих студентських років, успіхів на професійній дорозі, життєвої наснаги та молодого завзяття.

020915Традиційно на Посвяту студентів з факелом олімпійського вогню вийшли одні із найкращих студентів-спортсменів Університету, які передали вогонь спортсменам-першокурсникам.

Як завжди, відбулося й традиційне випускання кульок в небо, яке має визначити, як будуть пролітати роки студентського життя першокурсників.

Урочистість завершилася піснею із репертуару «Океану Ельзи», яку виконала Олександра Казакова.

Посвячення залишиться у пам’яті назавжди, адже воно відкриває новий, дуже цікавий, захоплюючий період у житті кожного.

Попереду – нелегка дорога до заповітної мети. Побажаємо молодому поколінню успіхів і пам’ятаймо: «Дорогу долає той,
хто йде!»

020924

020923

Науково-педагогічний та студентський колективи Національного університету кораблебудування радо вітають першокурсників із Посвятою у студенти Університету та сподіваються, що вони стануть гідним поповненням великої, дружньої родини!
У добру путь, шановні першокурсники!

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button