Общество

У школі №1 створюється клас для навчання дітей з особливими потребами

Виконавчий комітет Миколаївської міськради вирішив створити на базі Миколаївської загальноосвітньої школи № 1 ім. О. Ольжича (Корабельний район) І клас з інклюзивним навчанням (1 дитина з особливими потребами).

Подібні класи утворять в цьому році ще в трьох навчальних закладах Миколаєва.
Про це повідомили у прес-службі міськради.

У зв’язку з цим Управління освіти Миколаївської міської ради зобов’язали:

— внести зміни та доповнення до статутів таких шкіл, здійснити методичне та кадрове забезпечення закладів;

— під час формування місцевого бюджету на наступні роки передбачати видатки для навчання та утримання дітей у класах з інклюзивним навчанням;

— забезпечити фінансування навчальних закладів у межах затверджених лімітів на утримання навчальних закладів на 2015-2016 навчальний рік.

Таке рішення виконком міської ради прийняв з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття якісної освіти, на виконання ч. 3 ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 15.08.2011 № 872 «Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах», наказу Міністерства освіти і науки України від 09.12.2010 №1224 «Про затвердження Положення про спеціальні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх навчальних закладах», Закону України «Про освіту», з урахуванням потреб населення, керуючись пп. 2 п. «а» ст.32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

До речі, це вже другий такий клас у Корабельному районі — у минулому навчальному році перший клас для дітей з особливими потребами було відкрито у школі №43.

Нагадаємо, раніше ми писали: 
«В Николаеве увеличивается число детей с задержкой психического развития»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button