Общество

Чому потрібна децентралізація? - пояснюють в адміністрації Корабельного району

Адміністрація Корабельного району Миколаївської міської ради публікує роз’яснювальні матеріали з питань реалізації реформи децентралізації влади в Україні.

В інформаційних матеріалах із зазначеної тематики читачі можуть знайти відповіді на багато виникаючих питань. Ось лише одне з них:

ЧОМУ ПОТРІБНА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ?

На це питання на сайті райдержадміністрації міститься така відповідь:

1. Щоб жителі громад отримували послуги: соціальні (субсидії, соцдопомогу, допомогу по безробіттю, інші), адміністративні (доступ до реєстрів прав власності, видачу та замінупаспортів, інші) та комунальні наближено до місця проживання.

2. Щоб громади змогли отримати у своє розпорядження основний ресурс місцевого самоврядування – землю, права на встановлення місцевих податків і зборів, достатніх для виконання власних повноважень та стимулювання економічного розвитку в громадах з метою створення новихробочихмісць.

3. Щоб можна було об’єднати фінансові, майнові та інтелектуальні ресурси консолідованої громади для покращення якості освітніх, медичних та іншихпослуг і утримання місцевої інфраструктури (доріг, громадського транспорту, систем тепло-, водопостачання тощо).

4. Щоб позбавитися зазіхання Росії на створення нової російськомовної імперії за участі України. Адже децентралізовану країну не можна інтегрувати в тоталітарну систему та складно федералізувати (свого часу навіть імператор Наполеон не зміг інтегрувати децентралізовану Швейцарію у нову французьку імперію).

5. Щоб отримати міжнародну фінансову допомогу та врятувати державу. Україна лише в 2015 році потребує 15 млрд доларів (300 млрд грн), щоб збалансувати бюджет держави (саме на таку суму податкові доходи не покривають сьогоднішні мінімальні видатки).

Докладніше — за посиланнями:
Про здобутки реформи
Децентралізація — інфографіка

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button