Общество

Ще дві перемоги отримано у Одеському апеляційному суді по справі лісу "Маяк"

30.07.2015 року у Одеському апеляційному адміністративному суді відбулося два судових засідання щодо повернення городянам м. Миколаєва незаконно розданих ділянок лісу «Маяк». Винесені рішення на користь громади. Про це повідомив миколаївський активіст
Ігор Дерев’янко.

Обидві апеляційні скарги розглядала колегія суддів під головуванням Яковлєва Ю.В.
Апелянт (член ініціативної групи «Маяк») — Подцикіна Олена Юріївна.

«У першому випадку розглядалась скарга на постанову Ленінського районного суду (суддя Демитров В.І.) від 2008 року, якою затверджувалося незаконне відведення землі по пров. Мендєлєєва, 11 громадянину Кошурко В.Г., який у 2013 році продав її громадянці Гевко О.М.

Зазначені особи у суд не прийшли, але Гевко представляла Балабан Н.І. Здивувало, що останній власник ділянки у Запереченні на апеляційну скаргу як апелянта вказала не Подцикіну О.Ю., а Дерев’янко І.А., та, можна сказати, накинулась на нього, нарікаючи: «… Якщо громадянин України Дерев’янко вбачає для себе необхідним слідкувати за законністю передачі земель у приватну власність, то він не має права «вибирати» владу, при якій йому не боязно це робити, при якій він вільно може звати до боротьби з беззаконністю….».

У другому випадку також розглядалась скарга на постанову Ленінського районного суду (суддя Демитров В.І.) від 2008 року, якою затверджувалося незаконне відведення землі по пров. Мендєлєєва, 1/30, гр. Капліну А.М. Власник не приїхав.

Всебічно розглянувши справи, Одеський апеляційний адміністративний суд задовольнив обидві апеляційні скарги Подцикіної О.Ю. та скасував постанови Ленінського районного суду м. Миколаєва від 2008 року. Присутні активісти вітали рішення суду вигуками «Слава Українському суду!»

Під час розгляду справ вкотре підтвердилося наступне:

— У 2008 році був відсутній сам предмет спору, Миколаївська міська рада й так прийняла рішення про відведення землі. Просто за допомогою Ленінського районного суду «спритні люди» намагались хоч якимось чином надати легітимності незаконним виділенням ділянок.

— Ленінський райсуд не мав права територіально розглядати адмінпозов Кісетова В. Ю. та Погорєлової Н.В., тому, що Управління земельних ресурсів у м. Миколаєві та Миколаївська міська рада, у 2007-2010 роках знаходились по вул. Адміральській, 20, у Центральному районі. Що підтверджує Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

— Цей районний суд у 2008 році (у особі судді Демитрова В.І.), всупереч постанови КМУ № 610-р від 10.04.2008 року, якою категорично заборонялось відчуження та зміну цільового призначення державних земельних лісових ділянок, виніс два десятки постанов щодо зобов’язання Управління земельних ресурсів у м. Миколаєві затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акту та видачі бланків державного акту на власність та їх погодження на ділянки у лісі «Маяк».

— У постановах судді Демитрова В.І. відсутні жодні посилання на статті та норми законів згідно яких приймалось рішення. Щодо самого судді на цей час відкрите кримінальне провадження.

— У 2008 році привласнювачі державної землі позивались до Миколаївської міськради та управління земельних ресурсів. Але райсуд не запросив та навіть не повідомив міськраду та управління земресурсів про існування цього позову.

— Самі рішення не занесені навіть у спеціальний реєстр судових рішень.

— До компетенції Управління земельних ресурсів не входило право видавати державні акти на землю.

— Дивним чином постанови суду клепалися за раз, багато у один день, за кілько днів після подачі позову. Швидко, по шаблону. Відповідачів сповіщати не треба, з матеріалами теж знайомитись не треба…

Це вже чотирнадцять позитивних рішень на користь держави та народу у Одесі. ВЕЛИКА ПОДЯКА Подцикіній О.Ю. та Ісакову С.М.!» написав у facebook член тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі вул.Мендєлєєва у Корабельному р-ні Миколаєва, затвердженого Рішенням Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., Дерев’янко І.А.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button