Общество

Рейтинг навчальних закладів Миколаєва за результатами ЗНО-2015 з української мови і літератури

Український центр оцінювання якості освіти склав рейтинг загальноосвітніх закладів за результатами зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, що було проведено у 2015 році, — повідомляє «osvita«.

Найбільше представництво серед ста найкращих навчальних закладів України за показниками ЗНО з української мови мають школи столиці України – 29 навчальних закладів. Серед областей України лідером є Львівська область, яку у топ-100 представляють 19 навчальних закладів.

Крім того, у топ-100 українських шкіл за результатами цьогорічного ЗНО з української мови і літератури Івано-Франківська область представлена 6-ма навчальними закладами, Дніпропетровська і Рівненська мають по 5 навчальних закладів, Миколаївська область представлена лише одним закладом, це гімназия №2.

Тільки 5 миколаївських ліцеїв і гімназій потрапили у всеукраїнський
ТОП-200 за результатами ЗНО з української мови і літератури

Редакція «Корабелів.Інфо» зробила з всеукраїнського рейтингу виборку навчальних закладів міста Миколаєва, склавши самостійний рейтинг по нашому місту загалом та окремо — по його районах.

Виявилося, що краще всіх у Миколаєві навчають українській мові та літературі у гімназії №2, гімназії №41 і у Морському ліцеї (бачимо, що два призових місця зайняли навчальні заклади Центрального району). 

У наступній таблиці червоним відмічено призові місця по місту, жовтим — заклади, що зайняли призові місця у своїх районах:

gorod

 У Центральному районі до трійки лідерів увійшла також Перша українська гімназія імени Миколи Аркаса.centr

У Заводському районі лідирує школа №22, на другому місті — гімназія №4, на третьому — школа №6.

zavod

У Ленінському районі перше місце — за гімназією №41, друге посіла школа №50, третє — школа мистецтв і прикладних ремесел «Академія дитячої творчості».

lenin

У Корабельному районі перше місце — у гімназії №3, друге місце посіла школа №1 ім. О.Ольжича, третє — школа №47.

Слід зазначити, що крім гімназії №3, жоден навчальний заклад Корабельного району Миколаєва не увійшов у всеукраїнському рейтингу навіть у першу тисячу.

korab

Загалом до всеукраїнськго рейтингу включено понад 7 тисяч загальноосвітніх навчальних закладів.

З повним рейтингом навчальних закладів за результатами зовнішнього оцінювання з української мови і літератури можна ознайомитися за таким посиланням.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button