Общество

ЧУДОВА НОВИНА. Другу ділянку Пеліпасів в урочищі "Маяк" повернуто державі

«Товариство, ЧУДОВА НОВИНА. 2-гу ділянку у миколаївських латифундистів ПЕЛІПАСІВ на «Маяку» державі повернуто», — повідомляє миколаївський активіст Ігор Дерев’янко.

Так, 6 липня 2015 року суддею Корабельного районного суду Селещевою Л.І. винесено чергове рішення на користь громади м. Миколаєва у справі з незаконного відведення землі в рекреаційній зоні урочище «Маяк» («Жовтневе»).

Справа надзвичайно затягувалась (9 місяців) відповідачем Пеліпас І.Ш. (мамою відомого миколаївського землевласника Аліка Пеліпаса). Відбулось 9-ть засідань.

Корабельна прокуратура у своєму позові вимагала повернути ділянку за адресою 
пров. Менделеєва, 53 державі. Ця ділянка була відведена рішенням Миколаївської міської ради 01.09.2010 року жительці смт Новий Буг Коржовській І.Г. з формулюванням «за рахунок земель ДП «Миколаївське лісове господарство»». Яка у свою чергу негайно, у тому ж році, її перепродає Пеліпас І.Ш. Продаж вже звично оформлює нотаріус
Світлана Ласурія, дружина депутата міськради від ПР Ігоря Копійки.

Представник Пеліпасів Гєрасімов О.В. придирався до картографічних матеріалів, а також намагався доказувати, що його клієнтка «добропорядний набувач», посилався на «Європейську конвенцію з прав людини». Начебто майно передане в приватну власність з порушеннями, але особі яка це не знала, може бути повернуто тільки в інтересах суспільства.

Виступаючи, як третя особа, представник громадськості Дерев’янко навів інформацію, яка підтверджує, що повернення землі державі якраз і є в інтересах суспільства. Так впритул до лісу, з цілющим сосновим повітрям, збудовано дитячий санаторій для лікування захворювань дихального апарату. Сам ліс здавна є місцем відпочинку громади. Вирубка лісу, який укріплює з 60-х років, пісчане, високе урвище на берегу та обтяження його важкими будівлями може призвести до надзвичайної ситуації техногенного характеру. Чималенька маса ґрунту може просто зсунутись з дуже небезпечними наслідками.

Рішення ММР та договір продажу скасовано. Це вже 18-та ділянка повернута державі та 2-га ділянка на «Маяку», яка перебувала у власності Пеліасів.

Під час розгляду справ у черговий раз було підтверджено, що земля в урочище «Маяк» («Жовтневе») є державною власністю, а не комунальною, знаходиться з 1966 року на балансі лісгоспу. Від лісгоспу міськраді, або з державної у комунальну власність не передавалась. Міськрада не мала права виділяти землю, яка їй не належить. Більш того, так зване «виділення землі» відбувалось без відома Миколаївської обласної державної адміністрації, яка представляє право власності держави в цьому питанні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button